UE pune la dispoziție vouchere de 15.000 de euro pentru internet wi-fi în localitățile din România. Perioada de înscriere

Localitățile din România fără wi-fi gratuit în spațiul public, pot primi vouchere în valoare de 15.000 de euro de la Comisia Europeană. Înscrierile au loc în perioada 19-20 septembrie 2019.

Comisia Europeană pune la dispoziția autorităților locale din România vouchere de 15.000 de euro ce pot fi folosite pentru instalarea de tehnologie Wi Fi. Înscrierile se pot face astăzi, 19 septembrie și mâine, 20 septembrie.

Autoritățile locale din România pot instala tehnologie Wi Fi cu ajutorul unui voucher de 15.000 de euro pus la dispoziție de Comisia Europeană.

Procedura de înregistrare este posibilă în perioada 19 septembrie, începând cu ora 14:00 (ora României) și se încheie pe 20 septembrie, ora 18:00 (ora României), anunță un comunicat de presă al Dell Technologies, companie care își anunță sprijinul pentru cei ce vor să acceseze măsura.

Cuponul valoric, oferit prin inițiativa WIFI4U a Comisiei Europene va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul municipalității unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită. Entitățile eligible sunt instituții publice, companiile private nefiind selectate.

Uniunea Europeană va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea publică locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului.

Următoarea rundă de înscrieri se va derula între 19 Septembrie ora 13:00 CET (14:00, ora României) și 20 Septembrie ora 17:00 CET (18:00, ora României).

sursa: capital.ro