Schimbarea permisului auto 2020: De ce acte aveți nevoie și care sunt modificările

Pentru a schimba un permis expirat, trebuie să ai la tine cinci acte fără de care nu ți se poate înregistra cererea. Cel mai important document este fișa medicală, pe care trebuie să o obții în prealabil.

Cererea schimbare permis – formularul tipizat se găsește la ghișeul DRPCIV. El trebuie completat cu datele tale personale. Dacă vrei să economisești timp, poți să descarci formularul de pe internet și să te prezinți cu el gata completat.

Cartea de identitate – în original și copie, ai nevoie de buletin ca de aer. Asigură-te că arăți la fel precum în cartea de identitate, altminteri vei fi obligat să îți schimbi buletinul mai întâi. De exemplu, chiar și numai faptul că între timp ți-ai lăsat barbă îți poate face probleme la ghișeu.

Dovada plății taxei – ea se poate plăti pe loc, la ghișeul de depunere a actelor. De precizat, contravaloarea noului permis este de 68 de lei.

Fișa medicală – ea trebuie să fie emisă de o unitate medicală autorizată și trebuie depusă în original. În fișă este nevoie să fie specificat că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă. Documentul te poate costa în jur de 150 de lei, în funcție de clinica la care ai apelat.

În cazul cetățenilor străini, se mai adaugă câteva documente, anume carte de rezidență, permisul de ședere, certificatul de înregistrare și pașaportul, plus pașaportul diplomatic ori de serviciu. În acest caz, trebuie să prezinți toate documentele în original, dar și cu o copie, care va rămâne în dosarul de la Direcția de Permise.

sursa: playtech.ro