VREMEA în luna iunie și prima săptămână din iulie 2021. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Vremea va rămâne instabilă și pe alocuri mai rece decât normalul perioadei, până aproape de finalul lui iunie, în următoarele patru săptămâni, conform meteorologilor. Abia în ultima parte a lunii în curs, ANM anunță că temperaturile vor avea valori în general apropiate de cele normale. Începutul lunii iulie va aduce vreme caldă, fără precipitații.

Estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie:

Săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifce pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele sud-vestice și centrale, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu o abatere termică ușor pozitivă în regiunile vestice

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Sursa: digi24.ro