Teatrul de Artă din Deva duce piesa ”Oscar și tanti Roz” la Chișinău

Spectacolul de teatru „Oscar și tanti Roz” în regia lui Mihai Panaitescu, piesă ce face parte din repertoriul Teatrului de Artă din Deva, a fost selecționat pentru a participa la Festivalul Internațional Festis 2021, un apreciat festival de teatru organizat de către Teatrul Național Satiricus din Chișinău (Republica Moldova)

Oscar și Tanti Roz” este povestea unui copil nedreptățit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu. Regizorul Mihai Panaitescu spune că poate această poveste există în fiecare dintre noi, pentru că oricine poate fi un Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. ”Combinaţia de fragilitate şi forţă, de tandreţe şi iubire necondiţionată care de la început te cucereşte, îți transmite o stare de sinceritate și puritate. Alături de Tanti Roz pe post de ghid, Oscar parcurge, printre râsete și lacrimi, itinerarul emoționant al tuturor vârstelor și experimentelor umane îmbogățite de imaginația lui, care umple spațiile albe și goale ale unui spital. Spectacolul este până la urmă o….transfuzie de umanitate și o lecție de viață pe care un copil de 10 ani o dă adulților„ explică Mihai Panaitescu.

Distribuția piesei de teatru ”Oscar și tanti Roz” este asigurată de actorii: Calița Nantu, Roxana Olșanschi, Anette Marka, Ioana Cojocărescu, Andreea Pascu, Sergiu Cornelius.

Acesta se declară de asemenea onora, alături de întreaga echipă din distribuția spectacolului, de această selecționare și speră ca publicul de dincolo de Prut să primească cu căldură povestea lui Oscar. Piesa va fi prezentată la Chișinău în 18 octombrie 2021.