Semnal de alarmă al experților în securitate: 16 vulnerabilități Bluetooth ar putea afecta peste un miliard de utilizatori

Un miliard de utilizatori a Windows 10 și Android ar putea fi puși în pericol, anunță experții în securitate, care au descoperit 16 vulnerabilități ale conexiunii Bluetooth.

Problemele de securitate, cunoscute drept „BrakTooth”, afectează o serie de dispozitive care utilizează Bluetooth pentru a conecta produse externe.

Vulnerabilitățile au impact asupra cipurilor create de Qualcomm, Intel și Texas Instruments, care sunt utilizate într-un număr mare de dispozitive, inclusiv Samsung, OnePlus și Google Pixel, laptopuri Microsoft Surface, computere desktop Dell și multe altele.

Cercetătorii de la Universitatea din Singapore au analizat 13 cipuri diferite de la 11 furnizori pentru studiu și estimează că vulnerabilitățile ar putea fi găsit în cel puțin 1.400 de cipuri care utilează peste un miliard de dispozitive Bluetooth.

În ceea ce privește riscul real, un rău-voitor ar trebui să se afle în raza de conexiune Bluetooth pentru a produce daune reale.

Sursa: stiripesurse.ro