Școala de șoferi pe camion: Vehiculele destinate instruirii practice în conducerea auto pot avea cutie automată. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Școala de șoferi pe camion, instruirea practică în conducerea auto, poate fi realizată pe vehicule cu cutie de viteze automată, începând cu 26 ianuarie 2022. Condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculul au fost modificate odată cu publicarea Ordinului MTI nr. 44/2022 în Monitorul Oficial.

Astfel în cazul camioanelor cu remorcă, autovehicule din categoria CE, obligativitatea dotării cu sistem de transmisie cu selecție manuală a vitezelor a fost eliminată, iar școala de șoferi poate să fie realizată începând din 26 ianuarie 2022 și pe autovehicule cu cutie automată de viteze.

Modificarea publicată în 26 ianuarie 2022 în Monitorul Oficial vine ca urmare a faptul că în septembrie 2021 prin Ordinul MT 1.123/2021 a fost eliminată obligația mai sus amintită doar în cazul categoriilor de mașini C ( camioane ), iar categoria CE ( camioane cu remorcă ) a fost la momentul respectiv omisă.

Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului MTI 44/2022 școlile de șoferi nu mai sunt obligate să utilizeze doar camioane cu cutie manuală, indiferent că au remorcă sau nu, iar școala de șoferi se poate face de acum și pe autovehicule cu transmisie automată, cutie de viteze automată.

Sursa – ziarulunirea.ro