Condițiile în care poti ÎNTRERUPE carantina: Mersul la nunți, botezuri sau înmormântări, printre MOTIVE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, noi reguli pentru participarea persoanelor aflate în carantină la unele evenimente de familie și deplasarea pentru rezolvarea unor probleme urgente. Noile măsuri intră în vigoare de la 1 februarie.

Potrivit documentului, pentru situațiile deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării, poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

Analiza este realizată la centrele județene de coordonare și conducere a intervenției iar, cazurile considerate justificate, pot face obiectul suspendării temporare a măsurii de carantină, prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică.

În decizia de suspendare se vor menționa, în mod obligatoriu, intervalul de timp pentru care aceasta se aplică și măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Sursa – ziarulunirea.ro