WhatsApp, subiectul unei înșelătorii la scară largă: cum te ferești de prădători

WhatsApp continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond și face deseori progrese pe partea de securitate. Din păcate, indiferent cât se va strădui Mark Zuckerberg, atâta timp cât nu faci un efort să te informezi pentru a ști cum să te protejezi, nimeni nu te salvează.

La fiecare câteva săptămâni, noi înșelătorii care vizează utilizatorii de WhatsApp ajung să facă înconjurul planetei. Unele dintre ele sunt localizate într-o țară sau alta, altele au repercusiuni la nivel global. Cel mai bine ar fi să le ai însă în vedere pe toate. Nu de alta, dar nu știi când migrează și în România, iar datele tale personale ar putea fi în pericol. Nu de puține ori, s-ar putea chiar să pierzi și bani.

WhatsApp, victima unor fraude multiple

Cea mai nouă înșelătorie legată de WhatsApp vizează, cel puțin momentan, doar utilizatorii din Italia și Spania, dar sunt șanse mari ca aceasta să se extindă în alte colțuri ale mapamondului. Scopul inițial este furtul contului tău de WhatsApp. După aceea, s-ar putea ca, folosind identitatea ta, să câștige acces și la alte conturi ale prietenilor tai. Pentru că nu putea lipsi o parte financiară a ecuației, după ce au ajuns în poziția în care pot pretinde că ești tu în spatele unei tastaturi, ajung să ceară bani împrumut unor prieteni și nu mic este numărul celor care fac respectivul virament.

Ca să te protejezi, în cazul în care primești un astfel de cod de șase cifre, nu-l da la nimeni, niciodată. Nici dacă pretinde că este mama la capătul telefonului, nu-l trimite nimănui. Dacă primești acel cod de șase cifre, este suficient să-ți dai seama că cineva încearcă să-ți spargă contul, dar asta nu înseamnă că și reușește. Are nevoie de ajutorul tău și ar fi ideal să nu i-l dai.

Sursa – playtech.ro