Uleiul, cel mai căutat produs de români pe Monitorul Preţurilor: Ce produse alimentare sunt în top 10

Căutările din platforma Monitorul Preţurilor, instrument online lansat de Consiliul Concurenței, confirmă îngrijorările românilor legate de preţuri.

Iată, şase din zece căutări la categoria alimente sunt pentru ulei de floarea soarelui. Oamenii sunt îngrijoraţi că preţurile ar putea creşte având în vedere că cele două ţări aflate în conflict produc împreună 70% din tot uleiul de floarea soarelui din lume. Pe lângă ulei, consumatorii au mai verificat preţurile pentru băuturi răcoritoare, zahăr, banane şi făina.

În ceea ce priveşte carburanţii, oamenii au fost interesaţi să afle în primul rând preţul benzinei şi motorinei standard. Urmează apoi căutările pentru combustibilii din categoria premium, dar, iată, şi pentru încărcarea electrică.

Războiul de la graniţa de nord a României, dintre Rusia şi Ucraina, ce durează deja de trei săptămâni, a generat o unde de şoc pe scenele economică şi politică din toată lumea. Atât Rusia, cât şi Ucraina sunt mari puteri agricole, iar războiul şi restricţiile impuse de Occident Rusiei riscă să le scoată pe amândouă din joc.

Sursa: observatornews.ro



(Următoarea știre) »