Robo-campionii de la Clubul copiilor Valea Jiului

Clubul Copiilor din Valea Jiului a primit titlul de Școală Robo-campioană, după ce mai mulți elevi pasionați de robotică din cadrul acestei instituții de învățământ, coordonați au obținut rezultate remarcabile la concursul național NEXTLAB.TECH

Șase dintre elevii care urmează cursurile de robotică de la Clubul copiilor din Valea Jiului, în clasa coordonată de prof. Rolland Szedlacsek au participat, de curând, la această competiție națională unde au concurat alături de sute de elevi din întreaga țară.

Moroșanu Alexandru (elev în clasa a VII-a) și Szedlacsek Antoniu (elev în clasa a X-a) au cucerit titlul de robo-campioni, dar rezultate bune au avut și ceilalți reprezentanți ai Văii Jiului: Kutasi Szolt, Pecsi Eduard, Maier Tudor, Băltărețu Andrei.

Prof. Rolland Szedlacsek spune că acest concurs național de robotică este organizat în două faze: prima se desfășoară online, cu roboți virtuali, iar cea de-a a doua presupune construirea unor roboți fizici NEXTLAB.TECH bazați pe platforma ARDUINO. Elevii de la Clubul copiilor din Valea Jiului au parcurs un flux gratuit de programare Open Roberta Lab, disponibil online pe platforma robo.nextlab.tech. La sfârșitul fazei I a cursului elevii au susținut un test online individual iar cei care au absolvit aceste teste au primit câte un kit gratuit de robotică din partea organizatorilor.

NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II-IX.