Vernisaj de artă plastică contemporană, în cadrul Târgului Castelelor de la Hunedoara

”Rute culturale: Castele și cetăți din România” este titlul unei expoziții internaționale de artă plastică contemporană organizată de HXA Gallery, care va fi prezentată în cadrul ediției din acest an a Târgului European al Castelelor care se desfășoară, la finalul acestei săptămâni, la Hunedoara.

Expoziția este găzduită în Sala Bethlen de la Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara și reunește lucrări ale unor artiști cunoscuți din țară și din străinătate, cum sunt: Alina Elena Barbu, Daniel Bordeau, Mariea Boz, Georgiana Brandt, Eleonora Brigalda, Elena Felicia Câmpian, Lavinia Coșovliu, Dan Crecan, Lavinia Dima, Inga Edu, Aneta Beatrice Filip, Mariana Frătița, Carmen Gîtlan, Elena Nourescu Gavril, Ofelia Huțul, Veronica Iftodii, Gheorghe Lisița, Radu Doru Luca, Eugen Măcinic, Dumitru Macovei, Sever Moldovan, Mircea Năstase, Gabriel Obreja, Corina Preda Perianu, Carmen Poenaru, Lăcrămioara Boz Ram, Valeriu Șușnea, Ami Vasilescu, Viorel Vasiliu, Galina Vieru și, in memoriam, Horia Gherghina.

Vernisajul expoziției ”Rute culturale: Castele și cetăți din România” (ediția a IV-a) va avea loc în data de 27 mai 2022, în deschiderea Târgului European al Castelelor. Prezintă: Sorin Tincu – directorul Muzeului Corvinilor din Hunedoara și Ami Vasilescu – artist plastic și curator al expoziției.

Expoziția de artă plastică contemporană ”Rute culturale: Castele și cetăți din România” poate fi vizitată în perioada 27 mai – 26 iunie 2022.

Vă reamintim că în zilele de 27 și 28 mai 2022, la Hunedoara va avea loc cea de-a șaptea ediție a Târgului European al Castelelor. 21 de expozanți vor fi prezenți, în cele două zile, de la ora 9 până la ora 17, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, pentru a prezintă publicului cele mai frumoase cetăți, palate, castele, muzee, case memoriale și centre de informare turistică din România.