ALERTĂ ALIMENTARĂ: Napolitane cu salmonella, retrase din magazinele Lidl. Despre ce produs este vorba

Lanțul de supermarketuri Lidl anunță că recheamă și retrage de la vânzare un sortiment de napolitane în care, după efectuarea mai multor analize de laborator, a fost detectată Salmonella Typhimurium.

ANSVSA informează că napolitanele cu salmonella erau vândute în toate magazinele Lidl din România.

Lidl retrage de la vânzare napolitanele cu salmonella

Potrivit datelor oficiale transmise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, compania Lidl anunță că producătorul napolitanelor „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, Pak Rampart d.o.o, recheamă preventiv toate produsele. Vizate sunt toate loturile și toate termenele de valabilitate pentru acest sortiment.

Motivul retragerii este acela că, în urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium în napolitane.

„Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume”, se arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

Astfel, din motive ce țin de siguranța clienților, Lidl România a decis să scoată produsul de la vânzare, iar decizia vizează toate magazinele din țară. Clienții care au cumpărat acest produs îl pot returna în toate magazinele Lidl, iar banii vor fi restituiți fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. „Această rechemare vizează exclusiv produsul Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, arată sursa citată.

Sursa – ziarulunirea.ro