Se redeschide Biroul de Pașapoarte de la Petroșani

Începând cu data de 12 ianuarie 2022 se va redeschide punctul de lucru mobil al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Hunedoara din municipiul Petroșani, în urma unei inițiative lansate de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. Punctul de lucru mobil se află la sediul Primăriei municipiului Petroșani și va funcționa între orele 10 – 14, în fiecare zi de joi (10 – 13 – preluarea cererilor pentru pașaportul electronic, respectiv 13 – 14 – eliberarea documentelor).

Începând cu data de 9 ianuarie 2022 va fi funcțional sistemul de programare în regim online, accesând portalul www.epasapoarte.ro – pagină pe care se pot face programări pentru depunerea cererii de eliberare a pașaportului la sediul oricărui serviciu de pașapoarte din țară și unde se regăsesc informații suplimentare referitoare la adrese, programul cu publicul și actele necesare.

Cererea pentru eliberarea unui pașaport simplu sau temporar poate fi depusă în țară la sediul oricărui serviciu public comunitar de pașapoarte, în baza unei programări efectuate pe portalul www.epasapoarte.ro sau în străinătate la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, în baza unei programări pe portalul www.econsulat.ro

Cererea pentru eliberarea pașaportului electronic se preia doar pentru persoanele care au domiciliul în România.

Cererea pentru pașaportul temporar nu se poate depune la punctul de lucru din municipiul Petroșani.

Reprezentanții SPCP Hunedoara recomandă opțiune pentru livrarea și ridicarea pașaportului la domiciliu! Opțiunea de a primi pașaportul acasă este disponibilă prin intermediul PrioriPost, serviciul de curierat rapid al Poștei Române. Tariful este de 11,30 lei cu TVA inclus, cu livrare oriunde în țară, iar plata se va realiza la livrare.

Adresa punctului de lucru mobil al SPCP Hunedoara din Petroșani: strada 1 Decembrie 1918 nr.93, Petroșani.