”Mărțișor”, expoziție de primăvară la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni

Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni găzduieşte, în acestă perioadă, expoziţia de artă plastică intitulată ”Mărţişor”. Expoziția, care a fost vernisată sâmbătă, 25 februarie 2023, aduce în atenția publicului iubitor al artelor plastice, un număr de 50 de lucrări urcate pe simeze, lucrări realizate în tehnici de execuție variate: pictură, desen, artă decorativă, artă fotografică, origami, qulling. Și temele abordate în lucrările expuse sunt diferite, de la flori și peisaje, până la faună și abstract.

În cadrul expoziției ”Mărțișor”, organizată la galeria de artă din Lupeni în mod tradițional, în această perioadă, expun doamne şi domnişoare din Valea Jiului şi Timişoara, creatoare de frumos precum: Zina Albulescu, Petronela Baldovin, Izabella- Maria Bot, Alexandra Cacovean, Claudia Cacovean, Elena Chiciudean, Casiana Ciolacu, Antoneta- Cristina Duban, Mirela Falticska, Sonia Ganea, Liliana Georgiades, Adina-Iuliana Ion, Roxana Irimia, Lucia Stoica Kolla, Ileana-Rozalia Logo, Sanda Puşcaş, Elisabeta Rovinar, Maria Stănilescu, Adriana Şimon-Marinică, Mădălina-Elena Trofin, Gabriela Truş, Anamaria Vereş, Mirela Vişan, Maria Zborovski.

Acestea au fost premiate, în cadrul vernisajului expozițional, cu diploma specială ”Mărţişor”, conferită de Asociația culturală ”Iosif Tellmann” din Lupeni, care le-a fost înmânată chiar de către președintele aceteia, prof.Simonel Bucur.

La evenimentul prilejuit de deschiderea expoziţiei, membr ai Cenaclului artistic ”Pas cu pas”,din Lupeni, Daria Neagoe, Sara şi Ruben Pîrlea, împreună cu coordonatorul prof. Petronela Baldovin, au susţinut un program de poezie, intitulat sugestiv ”Pentru mama”.

Expoziția de artă plastică ”Mărțișor” este organizată de Asociația Culturală ”Iosif Tellmann” cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, instituție reprezentată la vernisaj de consilierul local prof. Aurelia Bucur. La vernisaj au mai fost prezenți membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif  Tellmann” și numeroși iubitori de artă din Valea Jiului. Expoziția rămâne deschisă și poate fi vizitată gratuit în luna martie 2023 la galeria de artă din Lupeni.

Text și foto: ANTONETA DUBAN