Porți deschise pentru ”Școala Altfel” la Universitatea din Petroșani

Pentru că, în aceste zile, se desfășoară la nivelul multor unități de învățământ preuniversitar din Valea Jiului, programul ”Școala Altfel”, dar și pentru că foarte mulți elevi ai unor școli primare, gimnaziale și liceale și-au exprimat dorința de a vizita, în seria activităților extracurriculare din acest program educațional, Universitatea din Petroșani, instituția de învățământ superior din Valea Jiului a organizat, la rândul său, o ediție specială a programului ”Porți deschise la Universitate”.

Astfel, săptămâna aceasta, Universitatea din Petroșani și-a deschis porțile pentru micii vizitatori de la unitățile de învățământ de pe raza Văii Jiului în cadrul programului „Săptămâna Atfel”, prilej cu care elevii au putut și mai pot vedea cum este atmosfera de student.

Câteva sute de elevi ai unor instituții de învățământ din municipiul Petroșani au vizitat deja, în aceste zile campusul universitar, laboratoarele și amfiteatrele Universității din Petroșani, iar vizitatorii au fost primiți inclusiv la Cabinetul Rectorului Universității dijn Petroșani de către prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

”Ne bucurăm de interesul și dorința pe care elevii din Valea Jiului au manaifestat-o în a vizita Universitatea noastră și trebuie să recunosc că m-a impresionat dorința acestora de a cunoaște activitățile cadrelor didactice, de a înțelege cum decurge viața de student și de a afla care sunt specializările pe care facultățile noastre le oferă tinerilor studenți. Am convingerea că acest tip de interacțiune este unul beneric atât pentru elevii de gimnaziu și de liceu, dar și pentru instituția noastră, pentru că prezentându-le de la această vârstă oferta noastrăî educațională și oportunitățile pe care le implică statutul de absolvent al Universității din Petroșani, credem că o bună parte din vizitatorii noștri de astăzi vor deveni studenții noștri de mâine”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Elevii care au vizitat deja campusul Universității din Petroșani s-au delcarat încântați de ceea ce au văzut, fiind impresionați îndeosebi de laboratoarele de geologie și mineralogie, de automatică și automatizări, de robotică, de mașini și instalații miniere, dar și de baza sportivă, de biblioteca universitară, de aulă și de Cabinetul Rectorului.

În zilele care au mai rămas din această săptămână, Universitatea din Petroșani așteaptă și alte clase de elevi din cadrul unităților de învățământ din toată Valea Jiului să treacă pragul instituției și le garantează un program ”Școala Altfel” deosebit, cu multe interacțiuni și învățăminte cu valoare adăugată.