”Artă și Sacralitate”, expoziție In Memoriam Onisim Colta la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România, aduc în atenția publicului iubitor de artă plastică un nou eveniment de excepție, odată cu vernisajul expoziției de grup „ARTĂ ȘI SACRALITATE, In memoriam ONISIM COLTA”, ce va avea loc luni, 10 aprilie 2023, la Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, începând cu ora 17.00.

Potrivit organziatorilor, în expoziția ”Artă și sacralitate – In memoriam, Onisim Colta” sunt prezenți o serie de artiști reprezentativi care își îndreaptă căutările spre o finalitate sacră. Evenimentul reprezintă un gest de rememorare și de comemorare a artistului Onisim Colta.

”Lucrările prezente pe simezele galeriei din Deva evocă răspunsuri ale artiștilor la acțiunea distructivă a societății privind patrimoniul religios, precum și sentimentul transcezei, ori reprezentarea principiilor divinității în instanțe terestre, sau evocarea tradițiilor populare și a mitologiei lumii arhaice, dar și evidente referințe stilistice la repertoriul bizantin. Există în creația contemporană românească o mare diversitate de discursuri figurative. Uneori, acestea își păstrează puritatea expresiei, alteori propun diverse discursuri simbolice. În general, lucrările din expoziție stau sub semnul evident al înălțării”, se arată în comunicatul de promovare a evenimentului.

În cadrul acestei noi expoziții găzduite la Galeria Națională de Artă „Forma” din Deva veți putea admira creații ale artiștilor: Zamfira Bârzu, Mihai Chiuaru, Onisim Colta, Dana Constantin, Simion Cristea, Suzana Fântânariu, Marin Gherasim, Liviu Mocan, Marcel Muntean, Liviu Nedelcu, Doina Reghiș Ionescu, Andrei Rosetti , Adrian Samson, Dumitru Șerban, Gheorghe Zărnescu.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 10 aprilie – 5 mai 2023, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.