Artiștii și importanța social media în viața lor

Social media joacă un rol foarte important în viața artiștilor și lucrul acesta se întâmplă pentru că fanii sunt dornici să vadă cum trăiesc idolii lor și în afara scenei. Cu toate acestea, sunt artiști care consideră că rețelele de social medie nu le aduc nimic benefic și au renunțat toate conturile online, dar și artiști care în timpul concertelor au creat lucruri inedite.

Nu este lucru ușor să ai statutul de artist, cu atât mai mult când ajungi să urci pe culmea succesului și ochii a zeci de milioane de fani sunt cu ochii pe tine și te urmăresc pe rețelele de socializare. Cele mai multe trupe și vedete din industria muzicii știu lucrul acesta și încearcă mereu să vină cu ceva inedit pentru a surprinde publicul, dar în același timp sunt și artiști care au renunțat la platformele sociale din diferite motive.

Joel Thomas Zimmerman sau „Deadmau5” așa cum este el cunoscut în lumea muzicii electronice este unul dintre artiștii care de fiecare dată când a avut ocazia și-a surprins fanii. Astfel, în timpul unul concert care a fost transmis live a reușit să compună o piesă în integralitate și nu este singura ispravă a artistului în vârstă de 42 de ani.

Producător și DJ din anul 1998, Deadmau5 are șa activ nouă albume. Cel mai recent dintre ele a fost lansat în anul 2023, alături de Kaskade și poartă numele „Kx5”. Celebrul DJ canadian nu s-a axat doar pe muzică, ci a intrat și în lumea de păcănele live prin prisma slotului „Deadmau5” lansat în anul 2020. Produsul a fost creat ca urmare a colaborării în 3 între furnizorul Microgaming, Dj-ul canadian și Eurostar Studios. Proiectul final a fost lansat în anul 2020, iar slotul se joacă pe o grilă formată din 5 role, 3 rânduri și 243 de linii de plată.

Pe de altă parte, Billie Eilish a luat o decizie care a surprins pe toată lumea: a renunțat la aplicațiile de socializare de pe telefon din cauza relației sale complicate cu internetul. Câștigătoare a premiului Grammy,, aproape că a absentat de pe rețelele sociale în ultimele săptămâni și a ținut să lămurească lucrul acesta în urma unei apariții alături de fratele ei, Finneas.

Simt că am crescut în timpul perfect al internetului, când nu era atât de avansat încât să nu am copilărie. Chiar am avut o copilărie diferită și făceam lucruri tot timpul”, a spus cântăreața, modelul și compozitorul american în vârstă de 21 de ani.

În decursul carierei sale, tânăra artistă născută în Los Angeles a lansat două albume. „When We all Fall Asleep, Where Do We Go?” a apărut în 2019, iar doi ani mai târziu a lansat „Happier Than Ever”. Datorită creațiilor sale și a faptului că au fost foarte bine primite de publicul din întreaga lume, Billie Eilish a fost de 17 ori nominaizată la premiile Grammy, dar a reușit să câștige doar șapte dintre premii și a egalat artiști precum Madonna, Prince și are unul mai puțin decât fratele ei Finneas O Connell.

Pe numele său Charlotte Emma Aitchison sau cunoscut în lumea muzicii drept Charli XCX a fost mult mai radicală în 2021 când a decis să renunțe la rețelele sociale. Motivul invocat de cântăreața din Anglia a fost că nu este de acord cu ceea ce se petrece în social media. Pe de altă parte, tot Charli a recunoscut într-o declarație pe Twitter că se simte „străină” în industria muzicală.

Simt că, în afara fanilor mei, nu le ofer oamenilor oportunitatea de a simți părea multă proprietate asupra mea sau asupra deciziilor mele. Am un fel de statut de outsider în muzica pop și mă confrunt de asemenea, cu respingere din partea industriei uneori.”, scria artista britanică în anul 2021, chiar pe contul său de Twitter.

De-a lungul carierei sale, artista în vârstă de 30 de ani a lansat cinci albume și a obținut 21 de premii dintr-un total de 91 de nominalizări. În 2015 a reușit să obțină premiul „Top rap song” în cadrul galei „Billboard Music Awards pentru piesa „Fancy” cântată în colaborare cu Iggy Azalea. Tot datorită aceleași piese a fost nominalizată la premiile Grammy pentru categoriile ”Record of the Year” și „Best Pop Duo/Group Perfomance”, însă nu a reușit să câștige vreun premiu.