Petrila / A fost semnat contractul de finanțare privind extinderea rețelei de gaze naturale în Jieț, Cimpa, Tirici și Răscoala

În seria investițiilor publice solicitate de cetățenii orașului Petrila, cele privind introducerea gazului metan în zonele în care acesta încă nu există, reprezintă una din cerințele cele mai importante cărora administrația publică locală a căutat să identifice soluțiile legale și financiare pentru a le putea îndeplini.

Zilele acestea a fost făcut un nou pas extrem de important în ceea ce privește rețeaua de gaze naturale din orașul Petrila, mai exact pentru extinderea acesteia acolo unde aceasta încă nu a ajuns. Astfel, obiectivul de investiții ”Extindere rețele de gaze naturale în orașul Petrila și localitățile aparținătoare Jieț, Cimpa, Tirici și Răscoala” depus de Primăria orașului Petrila în vedera obținerii acordului de finanțare de la Guvern, a fost inclus în Programul național de Investiții ”Anghel Saligny”, pe lista celor care au fost aprobate de către Ministerului Dezvoltării,  Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv a Ministerului Energiei.

Mai mult, după cum informează primarul orașului Petrila, în aceste zile a fost semnat și contractul de finanțare al acestui important proiect de investiții pentru comunitatea petrileană.

”Zilele trecute am semnat contractul de finanțare privind extinderea rețelei de gaze naturale pentru localitățile aparținătoare orașului Petrila: Jieț, Cimpa, Tirici și Răscoala. Este unul dintre obiectivele importante pe care mi le-am propus și, în acest context, nu pot decât să mă bucur că acesta a primit girul finanțării de la bugetul de stat. La momentul acesta putem vorbi despre ceea ce va fi ultima etapă în realizarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale care să acopere integral orașul Petrila, cu tot cu localitățile componente. Acesta a fost și este un obiectiv care reprezintă o prioritate pentru mine, un obiectiv esențial pentru creșterea nivelului de trai al tuturor cetățenilor din orașul Petrila, inclusiv pentru dezvoltarea zonelor limitrofe ale orașului nostru”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Potrivit primarului orașului Petrila, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului ”Extindere rețele de gaze naturale în orașul Petrila și localitățile aparținătoare Jieț, Cimpa, Tirici și Răscoala”, are o valoare alocată de 12 milioane de lei, resursele primite de la bugetul de stat fiind nerambursabile. Primarul Vasile Jurca își exprimă convingerea că derularea acestui proiect va avea un parcurs rapid, astfel încât în cel mai scurt timp, accesul la rețeaua de gaz metan din orașul Petrila să fie disponibilă pentru toți cetățenii care doresc să racordeze la acesta.