Plantele toxice pe care românii le au în grădină: Câteva dintre ele pot fi fatale oamenilor!

Plantele sunt o completare frumoasă a grădinii tale, indiferent dacă sunt amplasate în interior sau în exterior. Deși îți place să-ți înfrumusețezi spațiul cu verdeață, există unele care sunt prea periculoase pentru a le păstra. Așadar, îți propunem câteva informații despre plantele toxice pe care românii le au în grădină, și despre care nu au habar cât de periculoase sunt.

Pasionații de grădinărit ar trebui să știe
Dacă ești pasionat de grădină, și mai ales de flori, poate știi că există riscul să ai plante toxice printre tufele de trandafiri, crizanteme, etc. Dacă nu, ai ajuns la locul potrivit, deoarece azi îți spune câte ceva despre plantele toxice pe care românii le au în grădină.

Deșii au informațiile necesare, sunt puțini cei care au habar cât de periculosae pot fi aceste plante. Deși au un aspect captivant și un miros absolut uimitor, aceste plante sunt mortale.

Unele sunt chiar prea toxice pentru animalele de companie. De exemplu, pisicile pot suferi de insuficiență renală sau chiar de moarte dacă consumă accidental crini în cantități mici.

Așadar, dacă vrei cu adevărat să-ți extinzi spațiul verde u flori și alte plante, află care sunt plantele toxice pe care românii le au în grădină și pe care trebuie să le ții departe de tine, de copiii și de animalele tale.

Care sunt plantele toxice pe care românii le au în grădină
Abundența de plante de apartament frumoase și bine crescute dă un sentiment special de confort acasă.

Pe lângă faptul că sunt plăcute la vedere, unele plante de apartament au capacitatea de a purifica calitatea aerului.

Cu toate acestea, dacă-ți transformi casa într-o grădină botanică în mărime naturală, s-ar putea să-ți faci un rău, deoarece unele plante de casă și de grădină obișnuite se întâmplă să fie și toxice.

Acestea pot comporta nu numai riscuri pentru sănătate, ci și pericole care pot pune în pericol viața, mai ales dacă nu ești atent la manipularea lor în mod corespunzător.

Iată o scurtă trecere în revistă a unora dintre plantele toxice pe care românii le au în grădină:

Hortensia: este un tufiș de mărime medie cu flori superbe. Este o plantă decorativă perenă care înflorește în fiecare an, din primăvară până toamna, cu flori mari, în formă de bilă, care ating 30 cm în diametru.

Cicoarea de apă: nu este o plantă decorativă pe care o veți semăna în grădină, dar este o buruiană foarte răspândită. Poate fi ușor confundată cu un morcov înflorit.

Oleandru: în ciuda toxicității sale, planta este foarte apreciată ca floare decorativă, cu flori frumoase și parfumate de culoare roșie, albă, galbenă și roz.

Narcisa: aparține familiei Amaryllidaceae și cuprinde 60 de soiuri, originare din regiunile cu climă moderată din Europa Centrală și de Vest, Asia de Vest și Africa de Nord.

Digitalis: este o plantă rezistentă la frig și uscăciune. Este o plantă decorativă populară datorită florilor sale frumoase.

Ureche de elefant: este o plantă frumoasă, cu frunze de culori complicate. Nuanțele sale de bază sunt roșu, roz, alb și verde.

Iedera otrăvitoare: este o plantă de viță de vie, ceea ce înseamnă că se cațără pe copaci, case și pereți și poate ajunge până la 30 de metri.

Filodendron: conținutul său otrăvitor a fost supus la fel de multor cercetări ca și rezultatele obținute în urma acestora.

Nufărul de vale: ffectele toxice ale acestei plante sunt la fel de puternice ca și cele medicinale și înflorește la începutul primăverii cu frumoase petale albe în formă de clopoței.

Dieffenbachia: se regăsește în aproape fiecare casă sau instituție. Oamenii o preferă ca plantă de frunze și anume datorită frunzelor sale cu model. Poate ajunge până la doi metri înălțime.

Ficus: este o plantă decorativă preferată, mai ales datorită coroanei sale frumoase și groase, asemănătoare unui copac, pe care o puteți forma cu ușurință cu puțină grijă și perseverență.

Trandafirul deșertului: cunoscută și sub numele de adenium, este o plantă extrem de interesantă, cu o formă deosebită. Reprezentanții familiei sale fac parte din familia suculentelor asemănătoare copacilor.

Atropa belladonna: este una dintre cele mai mortale plante de pe Pământ. O frunză mică mestecată este suficientă pentru a ucide un adult, ca să nu mai vorbim de copii mici și animale de companie.

Rododendron: mierea extrasă din rododendroni este denumită ”miere nebună”. În antichitate, trupele romane au primit miere din rododendroni, iar soldații neștiutori s-au otrăvit.

Aloe vera: sucul are un efect antibacterian și calmează pielea arsă. Un strat subțire de Aloin, o substanță toxică gălbuie, acoperă însă gelul și este foarte toxică. Ingerarea unor cantități mari duce la tulburări de stomac, anorexie și depresie. În cazuri rare se observă tremurături.

Trompeta îngerului: planta conține alcaloizi extrem de toxici și potențial mortali, cum ar fi scopolamina, hiosciamina și atropina, dar nu numai. Cea mai mare concentrație a acestor toxine se găsește în semințele și frunzele sale.

Aconitum: cunoscută și sub numele de ”Wolfsbane”, este o plantă foarte otrăvitoare. Numele său științific Aconitum provine probabil de la muntele Akonitos din Anatolia.

Ce poti face să scapi de plantele toxice din grădină
Ce să facem cu plantele toxice din grădină, odată apărute? Specialiștii spun că cel mai bun mod de a elimina plantele toxice din grădină să le pui cu grijă într-o pungă de plastic și să le arunci la gunoi.

Deși încercăm să ținem lucrurile departe de gropi de gunoi, a spus el, plantele invazive, cum ar fi celandina mică, sunt mai sigure acolo decât să încercăm să scăpăm de ele în orice alt mod.

Iedera otrăvitoare reprezintă o problemă în plus, deoarece poți obține o erupție cutanată cu mâncărimi și bășici atunci când intri în contact cu ea.

Pentru a te debarasa de iederă otrăvitoare, ar trebui să o pui în saci dubli, astfel încât persoanele care manipulează gunoiul să aibă mai puține șanse să intre în contact cu ea.

Sursa – ziarulunirea.ro