Diplome de merit și premii consistente pentru elitele promoției 2022-2023 ale învățământului hunedorean

Finalul anului școlar 2022-2023 a adus pentru învățământul hunedorean satisfacția înregistrării unor noi performanțe de excepție de către elevi merituoși care s-au remarcat prin rezultatele obținute la examenele de Evaluare Naționale (la finalul clasei a VIII-a) de Bacalaureat (la finalul clasei a XII-a) sau chiar în competiții olimpice internaționale.

La nivelul județului Hunedoara, în acest an 6 absolvenți ai clasei a VIII-a au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și alți 3 absolvenți ai clasei a XII-a au obținut media 10 la Examenul de Bacalaureat. În plus, învățământul hunedorean consemnează și succesul unui elev olimpic la informatică, la nivel internațional.

În fața acestor performanțe notabile, dincolo de admirația firească pentru cei care le-au realizat, președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a apreciat că este de datoria administrației județene să susțină și să premieze ca atare astfel de performanțe. În acest sens, la propunerea președintelui CJH, forul legislativ județean a adoptat un proiect de hotărâre prin care sunt conferite ”Diplome de Merit” și premii în bani pentru elevii hunedoreni care șiau demonstrat excelența în cele mai importante examene școlare ale anului școlar precedent.

Astfel, absolvenții de gimnaziu Alexandra Belea, Bogdan Miheț, Irina Morar, Patricia-Daniela Negrea, Eduard Andrei Pruteanu, Anamaria Tanu (care a finalizat examenul de Evaluare Națională cu media generală 10), la fel ca și absolvenții de liceu Ioan Alexandru Bălănesc, Iulia Anamaria Furcă și Ariana Ioana Florea (care au finalizat examenul de Bacalaureat cu media generală 10) vor primi, din partea CJH ”Diplome de Merit” și suma de 5000 de lei, fiecare. În plus, elevul Alexandru Raul Todoran, care a reușit să obțină o performanță de excepție la Olimpiada Internațională de Informatică din acest an va primi un stimulent financiar de 10.000 de lei din partea administrației județene. În acest caz, un premiu de 5000 de lei va ajunge și la profesorul care l-a coordonat în drumul spre această performanță: prof. Daniel Popa.

Proiectul pentru premierea elevilor merituoși ai județului Hunedoara, inițiat de președintele CJH, Laurențiu Nistor a fost adoptat în unanimitate de voturi. În plus, în cadrul ședinței forului legislativ județean, consilierul județean Doinița Maria Bălănesc a apreciat că acest proiect reprezintă un cuvenit gest de onorare a celor care fac cinste învățământului hunedorean. ”Îi felicit pe tinerii absolvenți pentru rezultatele lor excepționale de până acum și le urez succes și multă putere de muncă în continuare. Ei sunt mândria noastră, a județului, iar noi suntem onorați că le putem oferi toată admirația, prețuirea și respectul nostru. Mulțumirile si prețuirea noastră se îndreaptă și către cadrele didactice care i-au îndrumat în drumul lor spre succes, precum si către familiile lor, care le sunt permanent alături, necondiționat. Bucuria mea a fost și mai mare datorită faptului că printre acești tineri de excepție se află și Andrei Bălănesc, care este concitadinul meu de la Petrila”, a spus consilierul județean Doinița Maria Bălănesc.

Un mesaj similar a transmis și consilierul județean Maria Ștefănie, inspectorul școlar general al județului Hunedoara. ”Mulțumesc domnului președinte Laurențiu Nistor și tuturor consilierilor județeni pentru susținerea elevilor merituoși din județ. În ședința din 31 august a fost adoptat proiectul de hotărâre în cadrul căruia s-a aprobat premierea celor nouă elevi care au obținut media 10 la examenele naționale, 6 elevi au obținut media 10 la Examenul de Evaluare Națională și 3 absolvenți au obținut media 10 la Examenul Național de Bacalaureat, precum și premierea lui Alexandru Todoran, elev la Liceul Teoretic ,,Aurel Vlaicu” Orăștie, olimpic internațional la informatică care a performat și în acest an școlar la cel mai înalt nivel. Felicitări elevilor premiați! Aprecieri deosebite profesorilor coordonatori și părinților pentru sprijinul acordat în pregătirea lor!”, a spus prof. dr. Maria Ștefănie.

Premiile și ”Diplomele de Merit” vor fi înmânate celor în drept în cadrul unei festivități special organizate în acest scop, în luna septembrie.