Sărbătoare inedită a ”Zilei Limbii Române” la Viena, cu Bela Andrași și Camelia Florescu în prim-plan

Comunitatea românească din Viena a avut parte joi, 31 august 2023 de o sărbătoare inedită și specială a ”Zilei Limbii Române”, în cadrul unui eveniment memorabil organizat la sala Wien Kultur a companiei Login Wien din frumoasa capitală a Austriei.

Evenimentul, organizat sub patronajul Radio Pro Diaspora a prilejuit întâlnirea cu o seamă de realizatori de emisiuni culturale de la această îndrăgită platformă media a românilor de pretutindeni și, în același timp, o dublă lansare muzicală a celor mai recente albume semnate de compozitorul și interpretul lupenean Bela Andrași și partenera acestuia, compozitoarea, poeta și interpreta Camelia Florescu.

Așa cum era de așteptat, lansarea albumului de debut ”Viața bate filmul” a lui Bela Andrași, la fel ca și albumul ”Noapte de vară” al Cameliei Florescu, precum și lansarea cărții ”Evadea din mine” a aceleași valoroase creatoare Camelia Florescu s-au bucurat de aprecierea publicului, așa cum recitalul celor doi a cules binemeritate aplauze. După cum au consemnat și jurnaliștii de la Radio Pro Diaspora, Ziua Limbii Române a fost la Viena una plină de emoții și momente artistice remarcabile, în care cultura română și creativitatea s-au unit într-un mod extraordinar. ”Doi artiști excepționali, Camelia Florescu și Bela Andrasi, au luat lumina reflectoarelor și au prezentat două opere muzicale deosebite care au captivat publicul prezent. „Viața bate filmul” și „Noapte de vară” au fost piesele muzicale care au adus emoție și bucurie în inimile celor prezenți, ilustrând geniul artistic al interpreților și puterea muzicii de a conecta oamenii. Această dublă lansare a devenit un triumf al culturii românești în Diaspora, subliniind puterea artei de a conecta oamenii din diferite colțuri ale lumii. Prin muzică, literatură și eforturile comunității, evenimentul a reușit să exprime bucuria, satisfacția și mândria artiștilor români pentru contribuția lor în Diaspora. Cuvintele se dovedesc a fi insuficiente pentru a exprima profunda împlinire a participanților și pentru a transmite întreaga magnitudine a acestei serbări a Zilei Limbii Române”, au consemnat jurnaliștii de la Radio Pro Diaspora.

Evenimentul artistic a fost dublat și de o festivitate de premiere, în care din partea Radio Pro Diaspora au fost conferite o serie de distincții gazdelor acestui eveniment cultural-artistic:  Gabriela Raucă – o figură importantă în promovarea artiștilor români, artistul Alfred Auer – proprietarul firmei LogIn Wien, și Ilse Gstottenbauer – managerului acestei firme.

O seară specială dedicată Limbii Române și artei muzicale și poetice din țara noastră a fost completată de prezența și aportul semnificativ la succesul acesteia a pasionatului eminescofil Dan Dulciu și a artistului austriac Alfred Auer de la Login Wien, care au adus o contribuție impresionantă la succesul evenimentului, subliniind importanța valorilor culturale și literare în comunitatea românească.

Publicul din Valea Jiului va avea, la rândul său, ocazia de a se întâlni cu Camelia Florescu și Bela Andrași, în cadrul unui spectacol extraordinar prilejuit de lansarea celor două albume scoase anul acesta de talentații și prolificii reprezentanți ai acestei minunate echipe de creație. Spectacolul va avea loc la Lupeni, pe data de 1 octmbrie 2023 și va aduce în fața publicului nu doar bucuria reîntâlnirii cu acești valoroși prieteni ai Văii Jiului, ci și ocazia de a-i vedea / revedea, pe scena Palatului Cultural din Lupeni, pe alți valoroși artiști din generația de aur a muzicii românești, precum Carmen Rădulescu, Silvia Dumitrescu sau Denis Ștefănescu, dar și pe Ina Sturza, Ionela Mardare-Mirică și tenorul Sorin Lupu, într-un spectacol prezentat de inegalabilul Octavian Ursulescu.

Până atunci, Camelia Florescu și Bela Andrași își continuă turneul european de promovare a albumelor ”Viața bate filmul” și ”Noapte de vară”, următoarea oprire fiind, chiar la debut de toamnă, în Italia.

Felicitări și succes, Camelia Florescu & Bela Andrași!