Investiții de peste 16 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public în orașul Petrila

La Petrila se află în plin proces de derulare un proiect care are drept scop modernizarea sistemului de iluminat public care vizează creșterea calității acestui serviciu public, eficientizarea lui dar și aspecte de ordin estetic, prin eliminarea cablurilor de pe stâlpii de electricitate.

Lucrările au început deja de câteva săptămâni și sunt vizibile pe toattă lungimea principalei artere rutiere din localitate, unde sunt efectuate săpături pe trotuare în vederea introducerii în subteran a cablurilor. ”Informez cetățenii orașului Petrila că de câteva săptămâni au început lucrările de modernizare a iluminatului public de pe raza orașului. Drept urmare, în această perioadă este posibil ca în anumite zone unde se lucrează la acel moment să observați iluminatul stradal pornit, motivația fiind controlul echipamentelor noi amplasate. De asemenea, se lucrează și la introducerea cablurilor subterane, vor fi lucrări ample pe trotuare. Ne cerem scuze pentru orice fel de disfuncționalități însă, la final vom avea un iluminat public modern și, cel mai important, economic”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Acesta precizează că proiectul privind modernizarea iluminatului public din orașul Petrila este unul amplu, care vizează, printre altele, montarea a 2381 de corpuri de iluminat noi (față de cele 2108 corpuri existente), montarea a 2381 de module de telegestiune în punct luminos  cu efecte în scăderea consumului de energie electrica anuală cu 43,05 kWh/an, montarea a două surse de energie regenerabilă și extinderea rețelei de iluminat stradal cu 512 stâlpi.

Valoarea contractului de investiții este de 16.234.586 de lei, acesta fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.