Școala Altfel, cu ”Sănătate prin mișcare” la stadionul Minerul din Lupeni

Un pe cât de inedit, pe atât de binevenit proiect educațional a adus joi, 26 octombrie 2023, pe terenul de sport al stadionului ”Minerul” din Lupeni o sumedenie de tineri, elevi ai Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din municipiul Lupeni, participanți la proiectul ”Sănătate prin mișcare”, un proiect extracurricular care s-a dovedit a fi de mare interes în rândul tinerilor.

Pentru ca succesul acestui proiect să fie garantat, în implementarea lui și-au dat mâna diverse instituții publice, de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni și Consiliul Școlar al Elevilor LTME Lupeni, până la Clubul sportiv ACS ”Viitorul Minerul” Lupeni, Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni.

Inițiatori și, în egală măsură, coordonatori ai proiectului au fost prof. Lucian Resmeriță (primarul municipiului Lupeni), prof. Daniel Ianoși (directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni), prof Camelia Andra Udrea (consiilier educativ la LTME Lupeni), prof. Anca Elena Cordea (profesor de istorie la LTME Lupeni), prof. Vladimir Tomuș (profesor de educație fizică la LTME Lupeni), Claudiu Dacian Rus (delegat al ACS ”Viitorul Minerul” Lupeni), Lucu Lumperdean (antrenor în cadrul ACS  ”Viitorul Minerul” Lupeni), Carina Corpodean (președinte al Consiliului Școlar al Elevilor LTME Lupeni).

O parte dintre aceștia s-au alăturat elevilor de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni și pe terenul de sport de la stadionul ”Minerul” din Lupeni, unde liceenii au avut oportunitatea de a-și testa abilitățile sportive într-o diversitate de jocuri cu mingea sau de exerciții sportive inedite și interesate. În opinia celor care au coordonat acest proiect, cel mai important lucru a fost însă acela că, preț de câteva ore, elevii s-au putut bucura cu adevărat de ”sănătate prin mișcare”, au socializat și au dezvoltat noi relații de amiciție.

”Suntem foarte încântați de felul în care a decurs acest proiect, de implicarea elevilor noștri dar și de implicarea partenerilor noștri de la Clubul sportiv ”Minerul” Lupeni, de la Primărie și Consiliul local. Am convingerea că obiectivul nostru principal și anume atragerea elevilor de la Liceul noștru în derularea unor activități extracurriculare atractive și în același timp utile a fost îndeplinit, lucru care ne încurajează să continuăm prin dezvoltarea altor proiecte similare”, a declarat prof. Daniel Ianoși, directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni.

La rândul său, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță se declară încântat de numărul mare de elevi, de profesori și de reprezentanți ai administrației locale și ai clubului sportiv din Lupeni care au răspuns invitației de a fi parte a acestui proiect educațional. ”Sportul înseamnă educație, sportul înseamnă sănătate, sportul înseamnă prietenie. Sunt tot atâtea valori pe care cei care au intrat în acest proiect inedit al celor de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” au avut ocazia să le experimenteze la stadion. Mă bucur că acest proiect a fost unul de impact, că a fost unul reușit și că participanții au descoperit cât de plăcute sunt câteva ore pe terenul de sport, alături de prieteni, că au descoperit bucuria de a face sport și de a îndrăgi sportul. Sunt convins că și în urma acestui proiect vom vedea mai mulți tineri din Lupeni pe terenurile de sport, că vom vedea și mai mulți tineri la stadion, fie în tribune, fie chiar în componența loturilor de sportivi de la cluburile din orașul nostru. Felicitări, tuturor!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Implicarea primarului Lucian Resmeriță în derularea acestui proiect, ca și implicarea celorlalți pasionați iubitori de sport în succesul proiectului ”Sănătate prin mișcare” este evidențiată și de consilierul local Anca Elena Cordea, profesor al Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. ”Este evident pentru noi toți cei care am petrecut această zi frumoasă la stadion că activitățile din acest proiect au fost absolut reușite. Am lucrat împreună, elevi, profesori și membri ai clubului sportiv  Minerul Lupeni,  precum și reprezentanți ai Consiliului Local pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus atunci când am inițiat acest proiect. Mulțumim pentru sprijin domnului primar Lucian Resmerita, care ne-a fost mereu alături și care ne susține în orice activitate. Mulțumim de asemenea consilierului local Romeo Lumperdean pentru implicare și prezență în mijlocul comunității liceenilor noștri dar și Clubului Minerul Lupeni. Desigur, mulțumiri speciale i se cuvin și antrenorului Lucu Lumperdean, care s-a străduit și a reușit să de facă din această zi de ”Școală Altfel”, una de neuitat. Și mulțumiri colegilor profesori dar și domnului director Daniel Ianoși, care a și jucat fotbal cu băieții”, spune prof. Anca Elan Cordea, consilier local al municipiului Lupeni.

Tuturor, felicitări!



« (Știre anterioară)