Mister, magie și suspans, la sărbătoarea de Halooween” în curtea Bibliotecii Județene din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat și în acest an o frumoasă sărbătoare de Halloween. Evenimentul a fost așteptat cu viu interes de către tinerii care au dorit să intre în atmosfera specifică, de mister și magie, a acestei sărbători adoptate la noi din lumea anglo-saxonă.

Organizatorii au dorit și au reușit să ofere o atractivă seară de Halloween, drept care în curtea bibliotecii au fost aduși și aranjați zeci de bostani ce simbolizau o frumoasă toamnă românească. Momentul cel mai așteptat, programul artistic, a fost și el foarte reușit și a creat o atmosferă demnă de o astfel de sărbătoare.

De vreme ce Halloween-ul a devenit și la noi o sărbătoare, am încercat să creăm taina, suspansul necesare și să oferim momente cât mai plăcute unui public tânăr dornic de deconectare. Tinerii au fost, deci, cei care au dat tonul acestei serbări, cu entuziasmul ce îi caracterizează și cu aplecarea către distracție, dar s-au aflat printre participanți și persoane care au depășit anii adolescenței și au venit să se bucure împreună cu tinerii de ambianța festivă pe care au  creat-o, cu ingeniozitate, organizatorii.

”Desigur, am adoptat sărbătoarea de Halloween, o petrecem cu veselie și plăcere, dar nu uităm nicio clipă sărbătorile noastre tradiționale românești care nu pierd nimic din importanță și frumusețe. Ținem foarte mult la tot ceea ce înseamnă tradiție și păstrarea tezaurului nostru de cultură. Nu uităm că Halloween-ul este o sărbătoare a bunei dispoziții, a umorului, de aceea ea se pliază perfect pe sufletul românesc”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Participanții au așteptat cu mare emoție și nerăbdare cele două concursuri pentru care s-au pregătit cu multă atenție: „Cel mai înspăimântător costum” și „Dovleacul de groază”. Costumele, inspirate din figurile supranaturale – monștri, schelete, vrăjitoare, vampiri – au avut rolul de a crea magia, misterul și farmecul care sunt ingredientele absolut obligatorii pentru ceea ce înseamnă sărbătoarea de Halloween.

Concursurile s-au dovedit a fi și de această dată o revărsare de imaginație, de inspirație și de idei originale, participanții au avut câmp liber de manifestare, iar aplauzele celor care au asistat la parada costumelor și la concursul dovlecilor le-au răsplătit întregul efort.

”Biblioteca noastră, pe lângă activitățile profesionale, de informare, pe care le desfășoară, pe lângă promovarea culturii, a marilor personalități și evenimente, pe lângă lansările de carte, dorește și poate să organizeze și momente de destindere, de recreere, așa cum a fost și această seară de Halloween. Ne-am propus ca, an de an, curtea noastră împodobită cu bostani să primească vizitatori, care vor dori să se bucure alături de noi de vraja și misterul serii de Halloween.”, a mai adăugat Ioan Sebastian Bara.

Câștigătorii celor două concursuri au fost recompensați cu premii constând în biciclete, hoverboard-uri, trotinete, trofee, diplome și cărți, iar toți copiii participanți la acest carnaval au primit din partea Bibliotecii Județene bomboane, vată pe băț și cărți.

Un moment special, o surpriză plăcută pentru toți cei prezenți, a fost imortalizarea pe fotografii la minut a fiecărui copil care s-a costumat. Însoțiți de părinți, de bunici, de prieteni, copiii s-au fotografiat și au plecat cu frumoase amintiri de la seara magică de Halloween.

Câștigătorii concursului „Cel mai înspăimântător costum”:

  • Premiul I: Popa Carla
  • Premiul al II-lea: Popa Natalia
  • Premiu al III-lea: Berceanu Anastasia
  • Mențiune: Nicola Ada
  • Mențiune: Iancu Amalia
  • Mențiune: Iancu Diana

Câștigătorii concursului „Dovleacul de groază”:

  • Premiul I: Ometa Eva
  • Premiul al II-lea: Muntean Amora
  • Premiul al III-lea: Goia Ariana
  • Mențiune: Pascu Sofia
  • Mențiune: Iancu Sofia
  • Mențiune: Negrilă Jesica

”Biblioteca noastră este mulțumită atunci când prietenii noștri sunt fericiți și sperăm că și în acest an am reușit să le aducem câteva ceasuri de bucurie”, a concluzionat Ioan Sebastian Bara, managerul instituției.