Reabilitări rutiere și pietonale în Cimitirul ”Bărbăteni” din Lupeni

În întâmpinarea Sărbătorii Tuturor Sfinților, marcată și în Valea Jiului la data de 1 noiembrie, autoritățile locale din municipiul Lupeni au efectuat nu doar o serie de lucrări de curățenie în cimitirile din localitate, ci și o serie de lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale în incinta Cimitirului de la Bărbăteni, unul dintre cele mai mari din municipiul Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informează că, în cadrul acestui proiect edilitar, au fostr realizate lucrări de asfaltare a parcării din cadrul cimitirului, a aleii principale de acces precum și unele nici reabilitări ale scărilor de acces. De asemenea, au fgost realizate o serie de lucrări în ceea ce privește modernizarea iluminatului stradal din zona scărilor de acces din cimitir.

”Sunt lucrări necesare, solicitate de cetățeni și care constituie, pe de o parte, creșterea gradului de facilitare a accesului cetățenilor la mormintele aparținătorilor precum și, pe de altă parte, o formă de respect pentru cei care sunt înhumați în acest cimitir. Încercăm, an de an, să facem acele lucrări necesare și în zona aferentă cimitirelor din municipiul Lupeni, astfel încât sărbătoarea aceasta a Luminației să le găsească în condiții corespunzătoare pentru cei care vin să aprindă o lumânare și să aducă un buchet de flori în memoria celor dragi, trecuți la cele veșnice”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.