”Reverberații”, vernisaj expozițional la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

„Reverberații” este titlul unui nou eveniment expozițional organizat de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România, la Galeria Națională de Artă ”Forma” din municipiul Deva.

Expoziția, care aduce în ateția publicului, lucrări ale artistului plastic Roxana Buta, va fi vernisată luni, 27 noiembrie 2023, ora 17.00.

Roxana Buta s-a născut în data de 18 Martie 1965 în Piatra Nemț. A absolvit Colegiul Național “Petru Rareș” din Piatra Neamț, profil real și Institutul politehnic “Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de tehnologia şi chimia textilelor, profil chimie, promoția 1989. În 2009 a urmat Cursul de pictură organizat de NATO Welfare Center, Bruxelles, Belgia. Din 2020 este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, Filiala Deva.

„Pictează precum respiră, dintr-o pornire naturală şi necesară, fără infatuare, sau vreun imbold veleitar. Toate acestea sunt vizibile în frumuseţea, când irizată de tente şi pensulaţii vaporoase ori transparente, când învolburată de tonalităţi grave şi neguroase a cerurilor din peisajele sale, ilustrând anotimpurile anului şi, fireşte, şi ale vârstelor şi stărilor lăuntrice pe care Roxana Buta le sugerează în toată poetica sa coloristică, cu o persistentă undă de lirism şi candoare a rostirii sale plastice”, spunea despre artistă regretatul critic de artă Corneliu Antim.

Expoziţia ”Reverberații” de la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva va fi deschisă în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie 2023, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.