Pasionații de robotică și-au dat întâlnire la Vulcan în etapa preliminară a First Tech Challenge

Pasionații de robotică și-au dat întâlnire la Vulcan în etapa preliminară a First Tech Challenge

”Robotics Walley” se extinde și la Vulcan, după ce pasionații de robotică din Petroșani și Petrila de la ”Alpha Bit” (echipa Colegiului Național ”Mihai Eminescu”) și ”WAFY” (echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși”) au ”exportat” activitățile de robotică și în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan.

Aici a avut loc, de altfel, în avanpremiera redeschiderii anului școlar, competiția de robotică ”Robotics Walley League Meet”, care constituie etapa preliminară a campionatului național de robotică ”First Tech Challenge”, sezonul 2023-2024. Evenimentul a reunit 12 echipe de robotică din Hunedoara, Râmnicul Vâlcea, Arad, Târgu Jiu, Timișoara, Hațeg, Petrila, Petroșani și Vulcan.

Așa cum recunoaște și directorul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan, prof. Dumitru Sandu, ”este absolut încântător să vedem sala de sport a liceului nostru plină de elevi, iar asta înainte chiar de redeschiderea anului școlar, în noul an 2024. Sperăm că acest lucru este de bun augur pentru școala noastră și ne bucurăm că, prin intermediul echipei ”Lazarus Ascending”, fondată de elevii pasionați de robotică de la liceul nostru coordonați de prof. Cristian Florean, să intrăm și noi cu succes în acest program educațional care se bucură de atât de mult interes în România și, în mod special, în Valea Jiului.”

Peste 200 de participanți și spectatori au fost prezenți la etapa regională Sud-Vest a celui mai popular concurs de robotică din România, organizat sub egida Asociației ”Nație prin Educație”. În cadrul competiției de robotică, desfășurată pe parcursul zilei de 6 ianuarie 2024, pe platformele de concurs au evoluat roboții creați și operați de echipele: ROBOTX Hunedoara, BIONIC ROYALS Râmnicul Vâlcea, INFINITY BOLTS Arad, ALPHA BIT Petroșani, TEAM PHOENIX Târgu Jiu, MEERAL ROBOTICS Timișoara, ATLAS_CNB_192 Timișoara, ROBOKEY Petroșani, WAFY Petrila, ROBO DOJO Timișoara, LAZARUS ASCENDING Vulcan și AFTON ROBOTICS Hațeg.

Coordonatorul proiectului, inimosul arhitect Mihai Danciu, promotor al programului ”Robotics Walley” spune că acest prim ”meet” al pasionaților de robotică din zona de sud-vest a României a fost unul încununat de succes, în care tinerii cu veleități inginerești deja confirmate au făcut, încă o dată, dovada cunoștințelor și îndemânării pe care le au în realizarea și utilizarea roboților. Astfel, dincolo de competiția dintre cele 12 echipaje, evenimentul a constituit mai degrabă un exercițiu demonstrativ și un util schimb de experiență între echipele de robotică prezentate.

”Cred că întâlnirea de la Vulcan a fost una de bun augur, nu doar pentru că a adus în competiție noi echipaje de robotică, printre care și cel de la Liceul Tehhnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, ci mai ales pentru că, prin interesul ridicat față de campionatul național de robotică ”First Tech Challenge”, anul 2024 se anunță a fi unul foarte bun pentru echipele de robotică din România și, desigur, așa cum ne dorim noi, unul excelent pentru echipele din Valea Jiului. Mulțumim Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” pentru găzduire și mulțumim echipelor AlphaBit, RO063Wafy și Lazarus Ascending, pentru buna organizare, precum și tuturor partenerilor care susțin acest proiect”, a declarat Mihai Danciu, coordonator al platformei ”Robotics Vallew”, coordonator al echipei de organizare.

Evenimentul ”Robotics Walley league Meet” de la Vulcan s-a desfășurat cu sprijinul platformei Funcțional Areas in the EU, al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Petroșani, Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” Vulcan, Asociatiei Pentru Educatie și Cultură EMINENS, Primăriei municipiului Vulcan, companiei Duo Eckart Vulcan și platformei Valea Jiului Implicată.

Felicitări, tuturor!