Mădălina-Elena Trofin spune prin lucrări de artă expuse la galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni povești despre oameni și emoții

Mădălina-Elena Trofin spune prin lucrări de artă expuse la galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni povești despre oameni și emoții

Un eveniment cultural de înaltă ținută a avut loc astăzi la Galeria de Artă „Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni, o dată cu vernisajul expoziţiei de arte plastice „STORY XXI”, aparţinând artistei Mădălina- Elena Trofin. Aceasta este din Petroşani, în prezent fiind doctorandă la Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişora.

Pe simeze sunt expuse 20 lucrări de mari dimensiuni, în cea mai mare parte picturi cu teme variate, de la abstract, peisaj, portret sau natură statică.

Cum se realizează interacţiunea? „STORY XXI’’ este un set de poveşti dedicate omului ce întruneşte un parcurs artistic, de la pictură  pe pânză la sintetic mixed media. Gramatica imaginii este îmbunătăţită prin stratificarea unor materiale de natură sintetică, ce surprind o îmbinare a tehnicilor clasice şi a celor contemporane , pentru a poziţiona trăirile figurii umane în contextul dezvoltărilor aduse de prezent. Schiţând personaje în diferite posturi, explorez modalităţi prin care acestea comunică sau nu cu spaţiul ce le înconjoară. Personajele surprind diverse emoţii ce au menirea de a fi privite şi simţite atent de către privitor, pentru a regăsi de fapt, conectarea lui cu lumea reală. Ne creăm realitatea cum dorim, adesea, prin ipostaze antitetice’’ a explicat artistul plastic drd. Mădălina-Elena Trofin.

La vernisajul acestei expoziții, susținute ca de fiecare dată de administrația locală a municipiului Lupeni, au fost prezenți din partea Consiliului local, doamnele Rodica Câmpean și Aurelia Bucur. Acesta li s-au alăturat președintele Asociației culturale ”Iosif Tellmann”, prof. Simonel Bucur dar și inspectorul școlar al județului Hunedoara responsabil de activitățile vocaționale, prof. Robert Humel, ambii fiind, de altfel, apreciați artiști plastici ai Văii Jiului.

La eveniment a fost prezent, printre numeroși iubitori de artă, dascăli și membri ai Asociației culturale ”Iosif Telmann”, subprefectul județului Hunedoara, Constantin Fulga. Acesta s-a declarat încântat de exponatele prezentate de Mădălina-Elena Trofin și a apreciat buna colaborare a autorităților locale de la Lupeni, cu creatorii și iubitorii de artă. ”Trebuie să recunosc că mă simt realmente impresionat de anvergura acestor lucrări de artă care ne descoperă un artist nu doar extrem de talentat, ci și deosebit de valoros. O felicit pe Mădălina-Elena Trofin pentru această expoziție, așa cum felicitări se cuvin și celor care cred în misiunea artelor și care, de la artiști, societate civilă, sistemul educațional și administrația publică locală conlucrează pentru ca astfel de evenimente să se întâmple cu regularitate în municipiul Lupeni. Mi-aș dori să putem ”importa” și în alte localități acest mod de lucru, așa cum mi-aș dori să avem și la Petroșani o galerie de artă a municipalității, unde să poată fi găzduite astfel de evenimente. Pentru că există o efervescență a spiritului creator în acest domeniu pe care avem datoria să-l încurajăm și să-l sprijinim”, a declarat Constantin Fulga, subprefectul județului Hunedoara.

Așa cum se întâmplă de fiecare dată la evenimentelor organizate la Galeria de artă ”Iosif Tellmann”, artele plastice s-au întrepătruns cu arta muzicală, iar copiii Amalia Bobîrnat, Patricia Mitroi şi Daria Neagoe, membrii ai Cenaclului ,,Pas cu pas’’, coordonat de Petronela Baldovin, au susţinut un microrecital muzical, care s-a bucurat, de asemenea, de aplauzele publicului.