Rețeta secretă a ”ursului de mămăligă” din filmul românesc ”Dragoste de muchie pe cuțit” devine oferta culinară a anului 2024 în bucătăria de la Castelul Lupilor Transilvania

Rețeta secretă a ”ursului de mămăligă” din filmul românesc ”Dragoste de muchie pe cuțit” devine oferta culinară a anului 2024 în bucătăria de la Castelul Lupilor Transilvania

De-a lungul timpului, Castelul Lupilor Transilvania a fost nu doar un punct de atracție de neratat pentru turiștii care vizitează județului Hunedoara, ci și platou de filmare pentru o serie de producții cinematografice.

Cel mai recent film pentru care o bună parte din scene au fost filmate la Castelul Lupilor Transilvania, dar și în alte locuri emblematice ale județului Hunedoara, de la Parcul Dendrologic Simeria sau Conacul Archia, până la centrul municipiului Deva, se intitulează ”Dragoste pe muchie de cuțit”. Filmul, realizat de producătorul filmului se succes ”Pup-o mă! 3”, PA-PA Pictures în colaborare cu co-producătorii DeMoga Music și Vent D’Est  a fost prezent în toate cinematografele din România, încă din toamna anului trecut, după ce premiera de gală a avut loc, la finalul lunii septembrie, în municipiul Deva.

Filmul ”Dragoste pe muchie de cuțit” este prima comedie romantico-culinară, un experiment cinematografic inedit care aduce în atenție comedia, romantismul și moștenirea culinară românească, cu personaje savuroase jucate de actori celebri. În rolurile principale ale filmului sunt prezenți actori remarcabili ai scenei românești, precum Carmen Tănase (în rolul Mamei Maya), Marian Râlea (în rolul Poenaru), Răzvan Bănică (în rolul Ducu), Ada Galeș (în rolul Marina), Alexandru Pop – Văru` Săndel (în rolul Clau), Alin Panc (în rolul Duiliu), cărora li s-au alăturat Mirela Zeța, Cosmin Șofron, Gabriela Popescu, Natalia Mateuț, Sânziana Iacob, Alexa Tofan, Victor Hegheduș, Ruxandra Ștefan, Anis Doroftei și Romi Cărmăzan.

Filmul regizat de Germaine Kanda, după un scenariu scris de Salix Iatma și Alin Panc, prezintă povestea a două familii rivale, proprietare de restaurante, au fost toată viața în conflict, iar subiectele principale au fost rețeta ursului de mămăligă și trofeul murăturii anului. Rivalitatea dintre cele două familii stă și în calea poveștii de dragoste dintre copiii lor, Marina și Ducu, însă, la maturitate, întâmplător, Ducu o reîntâlnește pe fata de care era îndrăgostit încă din copilărie, Marina și se dă drept bucătar, pentru a petrece cât mai mult timp alături de ea, în restaurant.

Vedeta indiscutabilă a acestui film este însă cel mai popular produs culinar românesc: mămăliga. Realizată sub forma unui urs, așa cum îl vedem deseori în desenele copiilor, mămăliga aceasta are un gustul nemaipomenit, unic, dat de un ingredient ascuns, al cărui secret este mai bine păzit decât comorile Vaticanului. Ursul de mămăligă, considerat a fi o rețetă autentică locală din Transilvania, transmisă din generație în generație de un mai bine de 1000 de ani este nu doar tema conflictului din film, ci a fost o adevărată provocare și pentru Chef Samuel și a bucătarului Cristi Lapte, cei cărora le-a revenit misiunea de a realiza produsul din acest film.

Spațiul elegant al sufrageriei de la Castelul Lupilor Transilvania a fost unul dintre principalele locuri în care au fost turnate scenele acestei pelicule cinematografice care a cucerit deja publicul, dar și aprecierile criticilor care l-au distins cu premiul pentru cel mai bun film de comedie al anului 2023, la Festivalul Bucharest Best Comedy.

”Ursul de mămăligă de la mama Maya nu este o mâncare! E un secret pe care nu-l poate otrăvi nimeni!”, spune actorul Marian Râlea într-una din scenele filmului.

Onorați de calitatea de gazde pe care au avut-o la filmări și inspirați de succesul acestui film, care readuce în actualitate acest produs culinar autentic românesc – MĂMĂLIGA – administratorii domeniului turistic de la Castelul Lupilor Transilvania și-au propus să include acest produs în oferta culinară a noului sezon turistic de la restaurantul castelului. ”O mămăligă sub formă de urs, combinată cu o rețetă originală, cu totul și cu totul specială, credem că poate deveni încă un punct de atracție pentru cei care ne vor trece pragul în noul sezon turistic al anului 2024. Asta cu atât mai mult cu cât avem ocazia de a utiliza, în rețeta de preparare a ursului de mămăligă, propriul nostru ingredient secret, pe care-l vom dezvălui la momentul oportun”, spune Benjamin Coțan, administratorul Castelului Lupilor Transilvania.

Castelul Lupilor Transilvania, situat în localitatea Chimindia, foarte aproape de Deva, pe drumul județean Șoimuș-Simeria își redeschide porțile în primăvara acestui an, aducând în atenția vizitatorilor o serie de elemente noi care fac obligatorie includerea acestuia pe lista obiectivelor turistice de neratat din județul Hunedoara.

Până atunci, vă recomandăm să vizionați filmul ”Dragoste pe mucie de cuțit”, disponibil inclusiv on-line, pe rețelele de streaming. Și să vizitați pagina de Facebook a Castelului Lupilor Transilvania pentru a fi la curent cu toate noutățile.