”Dragobetele sărută fetele” (și) la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni

”Dragobetele sărută fetele” (și) la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni

De Ziua Sf. Valentin, considerată a fi Ziua Îndrăgostiților, la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni începe distribuirea invitațiilor gratuite pentru cei care-și propun să fie prezenți la sărbătoarea dragostei la români, Dragobetele, eveniment care va fi marcat aici printr-un spectacol folcloric special, ce poartă semnătura pasionatei profesoare de canto-muzică populară Simona Ionașc.

Organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni și inclus în calendarul activităților culturale din anul 2024 care vor avea loc în această localitate, spectacolul ”Dragobetele sărută fetele” va avea loc duminică, 25 februarie 2023, de la ora 17,00 pe scena sălii Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță lansează invitația tuturor celor care doresc să se bucure de un spectacol folcloric autentic și de înaltă calitate și care doresc să sărbătorească, împreună, sărbătoarea Dragobetelui, sărbătoarea dragostei și a primăverii la români, să-și procure din timp invitațiile care asigură un loc în sala de spectacol. ”Spectacolele pe care le pune în scenă distinsa doamnă profesor Simona Ionașc se bucură de apreciere din partea publicului, iar de fiecare dată tinerii și valoroșii artiști pe care aceasta îi îndrumă în cadrul Școlii de canto pe care o coordonează, fac dovada talentului lor remarcabil, ne fac să devenim iremediabil îndrăgostiți de folclorul autentic românesc. Îi mulțumesc doamnei Simona Ionașc pentru că a pregătit un astfel de spectacol și pentru această sărbătoare a dragostei și a primăverii la români – Dragobetele și invit cetățenii să-și rezerve din timp un loc la acest spectacol care sunt convins că va umple toate locurile din sală”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Invitațiile sunt gratuite și pot fi procurate de la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni, începând de astăzi, zilnic, în intervalul orar 10.00-13.00, până la epuizarea locurilor disponibile în sala de spectacol.

Prof. Simona Ionașc a ales, pentru spectacolul ”Dragobetele sărută fetele”, o parte dintre cei mai talentați elevi ai săi, care fac parte din grupul ”Clasei de canto Simona Ionașc” și din grupul ”Româncuțele”, tineri artiști care vor aduce în fața publicului perle ale cântecului popular românesc în care se regăsește tema dragostei, sub toate formele acesteia. În plus, pe scenă vor urca și o seamă de artiști valoroși ai Văii Jiului, recunoscuți deja pentru calitățile lor artistice și pentru repertoriul original, artiști precum: Marius Țugulescu, Mădălina Străuneanu, Andreea Popa, Andrei Calotă și, bineînțeles Simona Ionașc. De asemenea, în spectacol vor evolua Ansamblul folcloric ”Junii Petrileni” condus de maestrul coregraf Constantin Cigmăian.