Elevi informaticieni din județul Hunedoara vor fi prezenți la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevi informaticieni din județul Hunedoara vor fi prezenți la Olimpiada Internațională de Informatică

Olimpiada Internațională de Informatică din acest an, destinată celor mai bune echipe de liceeni informaticieni din lume va avea pe tabloul etapei naționale și Echipa Vlaiq de la Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Formată din elevii clasei a XII-a A, Alexandru Todoran, Antonia Gridan, Rareș Gherasa și Marius Dinsorean, pregătiți de dl. prof. Daniel Popa, echipa de informatică ”Vlaic” a întrunit cel mai mare punctaj la nivel național, devansând alte 144 de echipe înscrise în competiție și va participa, la finalul acestei luni, la etapa națională a Olimpiadei Internaționale de Informatică de la Piatra Neamț, unde speră că vor obține ”pașaportul” pentru finala Olimpiadei Internațională de Informatică, eveniment care va avea loc în acest an, la Damasc, în Siria, în luna mai.

Între timp, pasiunea acestor tineri ambițioși pentru informatică a fost transferată cu succes și colegilor din clasele mai mici, dar și elevilor de la alte școli și licee hunedorene. Astfel, urmare a inițiativei lui Alexandru Todoran,  elev în clasa a XII-a și membru al lotului național de informatică al României, Liceul ”Aurel Vlaicu” din Orăștie a fost, în aceste zile, gazda celei de-a doua ediții a Concursului de Informatică „Aurel Vlaicu”, eveniment educațional care are drept scop crearea unei comunități de elevi cu abilități în lumea informaticii care să contribuie la creșterea nivelului de performanță în acest domeniu și la rezultate la fel de bune precum ale echipei Vlaiq în competițiile naționale și internaționale din anii următori.

Astfel, sub coordonarea aceluiași pasionat pros. Daniel Popa, tânărul geniu informatician orăștian Alexandru Todoran a fost autorul problemelor de concurs pe care elevii de gimnaziu sau de liceu din județul Hunedoara, participanți la această inedită competiție, organizată cu sprijinul clubului Lions Orăștie Palia și al ISJ Hunedoara, au fost invitați să le rezolve pentru un loc pe podium.

Pentru inițiativa, implicarea și dedicația lor în acest proiect educațional, Clubul Lions Orastie Palia, prin prof. Giurgiu Margareta și dir. Popa Liliana, i-a premiat pe cei doi “stâlpi” ai concursului: Alexandru Todoran si prof. Popa Daniel.

Premii au fost acordate, desigur, și celor mai buni informaticieni înscriși la ediția din acest an a Concursului de Informatică ”Aurel Vlaicu” de la Orăștie, după cum urmează:

Categoria claselor a XI-a și a XII-a:
1. Maria Petric de la Colegiul Național „Decebal”Deva
2. Alexandru Vasile Budiul de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara
3. Ioana Mihaela Pașca de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad
Categoria Claselor a IX-a și a X-a:
1. Robert Firu de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie
2. Riana Moga de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad
3. Valentin Ciun de lq Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie
Categoria claselor de Gimnaziu:
1. Andreea Pașca de la Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” Brad
2. Matei Tudor Cioată de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara
3. Alexandru Simina de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie
Anul acesta, aproximativ 50 de elevi din întreg județul s-au prezentat la competiția ce poartă numele marelui aviator Aurel Vlaicu. Tuturor, felicitări și succes mai departe!