Cursuri gratuite de limbă și cultură chineză la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Cursuri gratuite de limbă și cultură chineză la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Institutul Confucius din Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, continuă proiectul început în anul 2013, proiect cultural-educativ ce are drept componentă centrală organizarea de cursuri de limbă și cultură chineză la Deva.

Managerul Bibliotecii județene, Ioan Sebastian Bara spune că interesul pentru civilizația și cultura chineză, pentru artele specifice acestei țări, pentru istoria și economia Chinei, a fost tot mai mare și un public tot mai numeros s-a alăturat în ultimii ani acestui proiect.  Ioan Sebastian Bara a remarcat că și cererile de înscriere la cursurile de limbă și cultură chineză sunt tot mai numeroase și provin de la oameni de toate vârstele și de diverse profesii.

În acest context, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva anunță organizarea în continuare a cursurilor gratuite de limbă și cultură chineză și în anul universitar 2024 – 2025.

Înscrierea la curs se va face personal, pe baza actului de identitate și a permisului de intrare la bibliotecă vizat pe anul 2024, la Secretariatul Bibliotecii Județene, în perioada 1 martie – 24 mai 2024, de luni până vineri, între orele 830 și 1600, în limita locurilor disponibile (50 de locuri).

Cursurile vor începe în ziua de 7 octombrie 2024.

”Cei care vor parcurge aceste cursuri vor avea avantajul și privilegiul de a se familiariza cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, vor cunoaște din ce în ce mai bine cultura, civilizația și o bună parte din tradițiile poporului chinez. De asemenea, cunoașterea limbii chineze va fi o oportunitate pentru viitorii cursanți de a aplica pentru obținerea unor burse de studiu în China”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene ”Ovid Denusșianu”.