Noi confruntări în grupele concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”

Noi confruntări în grupele concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”
La Deva au avut loc astăzi noi confruntări în grupele concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”, eveniment marcă înregistrată a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”.
Etapa a cincea a confruntărilor a adus față în față, mai întâi, echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva şi cea a Liceului Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăştie. Echipele au părut ceva mai relaxate, mai puţin focusate în timpul concursului, motiv pentru care au răspuns corect la mai puţine răspunsuri decât ne-am fi aşteptat. În final a câştigat echipa deveană cu scorul de 14 la 7 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Echipa colegiului pedagogic este pe primul loc în grupa 1-a, cu 6 puncte acumulate şi ambele echipe s-au calificat mai departe în optimi.
Cea de-a doua confruntare a zilei le-a adus faţă în faţă pe echipa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani şi echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. A fost un meci în care echipa deveană a condus în prima jumătate a partidei, a fost egalată şi depăşită, scorul final fiind de 15 la 13 răspunsuri corecte din cele 30 de întrebări ale concursului. Echipa Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Petroșani acumulează încă 3 puncte şi cu un total de 6 puncte se află pe primul loc în grupa a 2-a.
Cel de-al treilea meci al zilei a adus în luptă echipele Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi ale Liceului Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria. A fost un meci condus pe întregul parcus de echipa hunedoreană şi scorul final a fost de 22 la 12 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului. Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” se află pe locul întâi al grupei a 3-a, cu 6 puncte în clasament, fiind urmaţi de Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria.
Ziua de azi s-a încheiat cu partida dintre echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” Brad şi cea a Liceului Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara. Confruntarea a fost condusă de echipa liceului din Brad pe întregul parcurs al ei şi scorul final a fost de 19 la 13 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Pe primul loc în grupa a 4-a se află echipa Liceului tTeoretic din Brad, cu 6 puncte, urmată fiind de echipa liceului tehnologic hunedorean.
Vă reamintim că puteţi vedea concursul nostru live pe pagina noastră de facebook, pe postul regional HD365TV şi difuzat începând cu 4 martie 2024 de luni până vineri de la ora 18:00 la 19:00 şi duminica între orele 10:00 şi 13:00 pe postul regional Antena 3 Deva.