S-a încheiat ultima zi din confruntările grupelor concursului de cultură generală”Citești și câștigi!”

S-a încheiat ultima zi din confruntările grupelor concursului de cultură generală”Citești și câștigi!”

Joi a fost ultima zi a confruntărilor în grupele concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi”, eveniment marcă înregistrată a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva, aflat la ediția jubiliară cu numărul zece.

Ziua de azi a început cu partida dintre echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg şi cea a Colegiului Economic „Hermes” Petroşani. A fost un meci frumos, condus şi câştigat de echipa din liceului teoretic cu frumosul scor de 26 la 17 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg acumulează încă 3 puncte şi cu un total de 6 puncte se află pe primul loc în clasamentul grupei a 5-a, pe al doilea loc aflându-se echipa Colegiului Economic din Valea Jiului.

Cea de-a doua confruntare a zilei le-a adus faţă în faţă pe echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni şi cea a Liceului Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia. A fost un meci în care echipa din Lupeni a condus întreaga partidă, dar a fost urmată foarte îndeaproape de echipa adversă, scorul final fiind de 22 la 19 răspunsuri corecte din cele 30 de întrebări ale concursului. Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni acumulează încă 3 puncte şi cu un total de 6 puncte se află pe primul loc în grupa a 6-a. Pe locul al doilea în această grupă se află Liceul Tehnologic „Retezat” din Uricani.

Al treilea meci al zilei a început la ora 14:00 şi s-au aflat faţă în faţă două echipe din Petroşani: cea a Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” şi cea a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”. A fost un meci condus pe întregul parcus de echipa Colegiului Naţional ”carmen Sylva” şi scorul final a fost de 17 la 13 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului. La finalul acestui meci, Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani se află pe locul întâi al grupei a 7-a, cu 6 puncte în clasament, urmaţi de competitorii lor de astăzi, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroşani, ambele echipe calificându-se în optimile competiției.

Ziua de azi s-a încheiat cu partida dintre echipa Colegiului Naţional „Decebal” Deva şi cea a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva, care a început la ora 15:00. Confruntarea a fost condusă de echipa colegiului devean pe întreg parcursul ei, scorul final fiind de 20 la 15 răspunsuri corecte, din 30 posibile. Pe primul loc în grupa a 8-a se află echipa Colegiului Naţional ”Decebal”, cu 6 puncte, urmată fiind de echipa Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva.

În calendarul competiției de cultură generală urmează optimile de finală! Următoarea zi de concurs la „Citeşti şi câştigi!” este pe 13.03.2024, când vor avea loc primele 4 confruntări din cadrul optimilor.

Vă reamintim că puteţi urmări concursul nostru în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii, pe postul regional HD365TV şi difuzat începând cu 4 martie 2024 de luni până vineri de la ora 18:00 la 19:00 şi duminica între orele 10:00 şi 13:00 pe postul regional Antena 3 Deva.