”Glasuri de argint”, cu cântec pentru pace, de la Vulcan la San Remo

”Glasuri de argint”, cu cântec pentru pace, de la Vulcan la San Remo

Talentul artistic și pasiunea pentru muzică a copiilor care fac  parte din grupul ”Glasuri de argint”, coordonat cu migală, cu profesionism și cu inima deschisă de profesorul și artistul Ileana Berki, sunt răsplătite cu atenția cuvenită.

Zilele acestea, în care componenții grupului ”Glasuri de argint” se pregătesc intens pentru spectacolul pe care-l vor oferi în dar mămicilor, bunicilor, dar și tuturor femeilor din municipiul Vulcan, într-un spectacol artistic devenit tradiție în comunitatea vulcăneană, o altă veste mare vine din Italia, acolo unde tinerii artiști coordonați de Ileana Berki au trecut de etapa preselecțiilor și au primit confirmarea prezenței lor pe tabloul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică din Europa: Festivalul de la San Remo.

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Mondial de Creație și Interpretare Muzicală de la San Remo, dedicat artiștilor de vârstă școlară va avea loc, în perioada 17-20 aprilie 2024 la San Remo.

”Dumnezeu e în tot și în toate! Am muncit foarte mult cu acești copii minunați care sunt cu adevărat ”Glasuri de argint” și mă bucur nespus de mult că talentul lor și munca noastră comună este răsplătită prin vestea aceasta mare că am fost admiși în finala Festivalului Mondial de Muzică Școlară de la San Remo. Iar bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât, pentru acest eveniment internațional, am pregătit o piesă nouă, deosebit de frumoasă, cu un mesaj atât de necesar pentru vremurile pe care le traversăm: ”Fără Război!”, o piesă minunată scrisă de Costel Șerban. Doamne-ajută ca glasurile de argint să fie auzite iar mesajul lor de pace să fie însușit de cei cu putere de decizie, astfel încât copiii aceștia să se bucure de copilărie, de muzică, de viață, în pace!”, a declarat Ileana Berki, coordonatorul grupului ”Glasuri de argint” constituit în cadrul Clubului Copiilor și Elevilor Valea Jiului.

Pentru ca îndemnul muzical ”Fără război!” și vocile acestor copii minunați să se audă în toată lumea de pe scena Teatrului Ariston din San Remo e nevoie însă de sprijinul nostru, al tuturor. Asta deoarece costurile deplasării în vederea participării la acest eveniment artistic de talie mondială (transport, cazare, masă etc.) se ridică la suma de 16.000 de euro. O sumă pe care doar părinții copiilor nu o pot acoperi. Iată de ce, vă invităm să susțineți acest proiect artistic deosebit, prin donații în contul Asociației ”GLASURI DE ARGINT VULCAN ”, orice sumă fiind binevenită și ajutând la îndeplinirea acestui proiect cultural de mare anvergură. Pentru asta aveți la dispoziție următoarele modalități de donare:

  • cont lei: RO69CECEB00030RON3104687,
  • cont euro: RO25CECEB000C1EUR3104696
  • BT Pay: 0766545691

Donații în sprijinul acestui proiect puteți face și în mod direct, oferindu-vă în același timp bucuria de a-i vedea și de a-i asculta pe talentații artiști pregătiți de Ileana Berki, în spectacolul ”Glasuri de argint pentru mama”, care va avea loc sâmbătă, 9 martie 2024, de la ora 15,00 la sala Cinematografului ”Luceafărul” din municipiul Vulcan.

În cadrul acestui eveniment artistic, pe lângă recitalul Grupului ”Glasuri de argint” și al elevilor de la Cercul de Muzică al Clubului Copiilor Valea Jiului, coodonat de prof. Ileana Berki, veți avea ocazia de a-i (re)vedea în recital pe artiștii Delia Stana și Florin Paul Camen.

Spectacolul ”Glasuri de argint” pentru mama este organziat de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, în parteneriat cu Asociația ”Glasuri de Argint” și Clubul Copiilor Valea Jiului. Intrarea este liberă!