Mini-bibliotecile publice din Deva au fost redeschise iubitorilor de lectură

Mini-bibliotecile publice din Deva au fost redeschise iubitorilor de lectură

Iubitorii de lectură din municipiul Deva au la dispoziție din nou mini-bibliotecile amplasate în doverse locuri de pe domeniul public al municipiului Deva.

Acestea au fost realizate în cadrul unui alt proiect inedit derulat de Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara.

Rafturile acestor mini-biblioteci mobile au fost renovate și aprovizionate cu cărți, pentru a facilita tuturor doritorilor accesul la o carte bună.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” spune că la apelul lansat publicului privind invitația de a dona volume pentru aceste biblioteci publice, foarte mulți oameni au răspuns pozitiv. ”Vă mulţumim mult pentru efort, pentru donaţie, pentru implicare şi pentru că vă pasă! Vă rugăm pe toţi – indiferent dacă faceţi parte dintre cei care aţi donat cărţile sau cei care veţi beneficia de acestea – să ne ajutaţi în continuare să le protejăm, să le păstrăm pentru a putea fi citite, pentru a putea fi împrumutate şi de alte persoane. Să încercăm împreună să-i educăm pe cei care ar încerca să le distrugă sau să le devalizeze, fără a ţine cont de nevoile celorlalţi conlocuitori deveni care s-ar bucura de o carte când sunt la plimbare prin oraş. Biblioteca vă mulţumeşte tuturor anticipat şi minibibliotecile vă aşteaptă cu rafturile încărcate de cărţi!”, a spus Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.