Expoziție aniversară de artă plastică a Cercului artistic ”Simeza” din Petroșani

Expoziție aniversară de artă plastică a Cercului artistic ”Simeza” din Petroșani

Galeria de artă a Casei de Cultură a Studenților din Petroșani găzduiește joi, 4 aprilie 2024, de la ora 15,00 o nouă ediție a Salonului de primăvară al artiștilor plastici din Valea Jiului. Evenimentul este, în acest an, unul aniversar, prilejuit de împlinirea a 25 de ani de activitate a cercului artistic ”Simeza” din Petroșani.

De-a lungul anilor, în cadrul acestui cerc artistic au activat o seamă de artiști plastici remarcabili, începând cu regretatul maestru Iosif Tellmann sau cu decanul de vârstă al artiștilor din Valea Jiului, prof. Eugen Bencău și continuând cu cei mai importanți artiști plastici ai Văii Jiului, absolvenți ai studiilor de profil, liceal și academic, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici.

Expoziția aniversară a ”Salonului de primăvară” aduce pe simezele de la Galeria de artă a Casei de Cultură a Studenților din Petroșani lucrări realizate de: Eugen Bencău, Simonel Bucur, Adrian Cerchez, Radu Dacian Chința, Cipriana Maria Chința, Robert Humel, Sorin Horațiu Oprea, Lili Rub, Adrian Szuszer și Mădălina Trofin.

Curatorii expoziției, artistul plastic prof. Robert Humel și lector univ.dr. Lavinia Hulea – directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, lansează tuturor iubitori de artă plastică din Valea Jiului invitația de a participa la vernisajul acestei expoziții aniversare.

Intrarea este liberă.