Elev hunedorean în topul olimpicilor la matematică din România

Elev hunedorean în topul olimpicilor la matematică din România

Peste 380 de elevi din clasele IX-XII, de la liceele din toate județele României au participat, în aceste zile, la Olimpiada Națională de Matematică de la Tg. Mureș.

Cel mai bun elev matematician din lume, David-Andrei Anghel, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, care a obţinut anul trecut medalia de aur cu un punctaj maxim la Olimpiada internaţională din Japonia, s-a clasat și în acest an pe primul loc la Olimpiada Naţională de Matematică, împărţind prima poziţie cu alţi cinci elevi din ţară.

În cadrul întrecerilor rezervate liceenilor din clasele a XI-a, pe podiumul Olimpiadei Naționale de Matematică a urcat și elevul Ovidiu Marian Lazăr de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara. Acesta s-a clasat pe locul secund, titlul național revenindu-i tot unui elev al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Andrei Vila.

Inspectorul școlar general al județului Hunedoara, prof.dr. Maria Ștefănie este foarte încântată de rezultatul excelent obținut de pasionatul elev hunedorean și, în egală măsură, de cel al dascălilor care l-au pregătit. ”Elevul Lazăr Ovidiu Marian din clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este exemplul dedicării totale față de domeniul matematicii. Inteligent, modest și creativ, ar putea excela în mai multe discipline, dar a ales să-și concentreze eforturile în matematică. Îndrumat de doamna profesor Bălășoiu Valentina și de domnul profesor doctor Marinescu Dan Ștefan, dedicând timp și efort susținut studiului individual pentru a-și atinge obiectivele, a progresat constant”, a spus prof.dr. Maria Ștefănie.

Ovidiu Marian Lazăr nu este la prima performanță în domeniul matematicii. În clasa a IX-a a obținut Mențiune și Medalia de argint la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, iar în clasa a X-a a obținut Mențiune (locul IV) și Medalia de aur la aceeași competiție. În vara trecută, a participat la un program de pregătire în Beijing, China. Talentul, munca și dedicarea permanentă pentru matematică l-au propulsat anul acesta pe locul al II-lea, câștigând încă o Medalie de aur la etapa națională a Olimpiadei de Matematică.

Felicitări, Ovidiu!