Tiberiu Iacob Ridzi își construiește echipă de top pentru viitorul Consiliu local de la Petroșani

Tiberiu Iacob Ridzi își construiește echipă de top pentru viitorul Consiliu local de la Petroșani

În perspectiva alegerilor locale de la 9 iunie 2024, noul lider al PSD Petroșani, primarul în exercițiu Tiberiu Iacob Ridzi se află nu doar în campanie electorală, ci și în plin proces de construire a celei mai bune echipe de consilieri locali din istoria post-revoluționară, împreună cu care își propune nu doar să intre în competiția electorală cu atuul câștigătorului, ci și să abodeze provocările viitorului său mandat împreună cu o echipă de membri ai Consiliului locale cu care să poate duce, cu adevărat, administrația locală de la Petroșani la un alt nivel.

În acest context se înscrie și cooptarea în Organizația municipală a PSD Petroșani a unor personalități cu experiență profesională și personală relevantă la nivel național și chiar internațional, așa cum sunt prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu – Rectorul Universității din Petroșani și dr.ing. Valeriu Butulescu – pesonalitate remarcabilă a vieții social-politice dar mai ales culturale din România ultimelor trei decenii.

Afilierea acestora la PSD Petroșani a fost anunțată luni, 15 aprilie 2024 în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele organziației, primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a precizat că revenirea în PSD a celor două personalități este un câștig nu doar pentru acest partid, ci mai ales un câștig pentru viitoarea administrație publică locală de la Petroșani. ”Le mulțumesc pentru că au acceptat să vină alături de mine, în acest nou proiect politic, care este înainte de toate, un proiect comun pentru Petroșani. Experiența celor doi distinși colegi este una incontestabilă și am convingerea că, împreună cu dumnealor și alături de ceilalți colegi consilieri pe care-i vom avea pe lista PSD pentru Consiliul local, vom putea duce la un nivel superior de profesionalism activitatea din administrația publică locală”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, președintele PSD Petroșani.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu recunoaște că, deși a demisionat în 2020 din PSD, din dorința de a se dedica exclusiv proiectelor de management de la Universitatea din Petroșani, a acceptat acum să revină în acest partid (singurul din care a făcut parte!) pentru a sprijini proiectele de dezvoltare ale municipiului Petroșani. ”Afilierea mea la PSD nu cred că este o surpriză, pentru că eu am făcut parte din acest partid până în 2020 când am ales să mă dedic proiectelor mari pe care le aveam în derulare, la acest moment, la Universitate, lucru pe care l-am și reușit cu succes. În toți acești ani, colaborarea mea cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi a fost una excelentă, așa cum a fost și cu ceilalți primari ai Văii Jiului. Universitatea din Petroșani ăși desfășoară activitatea la Petroșani și cred că merită să fie o voce în Consiliul local, acesta fiind principalul motiv pentru care am acceptat invitația domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi de a reveni în PSD și de a face parte din echipa dumnealui. Am convingerea că vom avea împreună un parcurs cu rezultate benefice semnificative, atât pentru Universitatea din Petroșani cât și pentru întreaga comunitate a municipiului Petroșani”, a declarat prof.univ.dr. Sorin Mihai Radu.

În ceea ce-l privește pe reputatul scriitor, dramaturg și om de cultură dr.ing. Valeriu Butulescu, prezența acestuia în echipa lui Tiberiu Iacob Ridzi, deși ar putea părea una surprinzătoare pentru un militant fervent al scenei politice de dreapta, este una cât se poate de firească și de logică, inclusiv din perspectivă politică, așa cum aveam să înelegem din justificarea deciziei sale de a se înscrie în PSD. ”Sunt dator să reamintesc faptul că, în 1990, atunci când am intrat prima oară în politică, am făcut parte din FSN, formațiune politică de stânga, din partea căreia am și fost deputat de Valea Jiului în primul Parlament al României. Apoi, am trecut spre zona de centru-stânga, odată cu înființarea aripii FSN-PD și, mai departe, am ajuns apoi pe zona politică de centru-dreapta. În administrația locală, aceste afinități doctrinare au însă o prea puțină importanță, ba chiar deloc aș putea spune. Nu poți spune că asfaltezi în stil social-democrat sau că anvelopezi în stil liberal. E absurd! Activitatea din administrația locală este departe de politică, însă afilierea la un partid mare, la un partid cu încredere constantă în rândul oamenilor, este însă un factor de sprijin deosebit de important pentru succesul acțiunilor unui primar-gospodar. Cu primarul nostru, Tiberiu Iacob Ridzi, fac echipă de 17 ani și, ca lider politic, am fost cel care i-a validat prima adeziune în partid. I-am rămas alături, pentru că am văzut, așa cum au văzut majoritatea locuitorilor din Petroșani, că este un primar capabil, un primar cu viziune, un primar care acționează pentru dezvoltarea localității noastre. Va continua să facă acest lucru și nădăjduiesc că experiența mea acumulată de-a lungul anilor, în administrație, în politică, în educație și cultură, va fi un argument în plus al succesului echipei pe care o conduce, echipa unui partid care a reușit să demonstreze consecvență, atitudine și acțiune de la începutul noii democrații din România contemporană”, a declarat dr.ing. Valeriu Butulescu.

Atragarea în echipa PSD a celor doi reputați cetățeni de valoare, care dețin de asemenea titlul de cetățeni de onoare ai municipiului Petroșani, constituie pentru primarul Tiberiu Iacob Ridzi încă un argument solid al faptului că educația și cultural sunt piloni ai dezvoltării locale, iar personalitățile de prim rang ale acestui domeniu sunt oameni care trebuie să se regăsescă în cea mai performantă echipă de consilieri, pe care Tiberiu Iacob Ridzi vrea să o contruiască, pentru următorul mandat, la Petroșani.