Situație tensionată la Brănișca, dezamorsată prin dialog

foto din 22.01.2015 Pornind de la faptul că pe tronsonul de drum județean de la intrare în comuna Brănișca până la ieșirea spre Ilia se circulă cu mult peste tonajul permis, vineri 23 ianuarie 2015, a avut loc o întâlnire de lucru a unei comisii condusă de vicepreședintele Dorin Oliviu Gligor cu reprezentanții firmei constructoare a autostrăzii Deva-Lugoj, ai firmei care transportă materialul necesar, ai Poliției Județene și ai Primăriei Brănișca.
Menționăm că pe tronsonul de drum amintit se fac toate transporturile de la cariera de piatră pe traseul autostrăzii, producându-se astfel o degradare majoră a DJ 706A. Din monitorizarea celor de la primărie s-a constatat la data de 19 ianuarie 2015, în intervalul orar 09.00-12.00, un trafic cu valori foarte mari (314 camioane încărcate). Acest lucru a produs o mare nemulțumire locuitorilor din zonă care au sesizat reprezentanții primăriei.
În urma dialogului purtat între conducerea C.J.Hunedoara, ai firmei constructoare și ai firmei de transport s-a ajuns la un acord scris, astfel încât în perioada imediat următoare va avea loc o remediere a deteriorărilor apărute în carosabil, produse de camioanele supraîncărcate cu materialul necesar autostrăzii, o refacere a acostamentelor și o decolmatare a șanțurilor.
Prin acest acord scris între părți s-au convenit de comun acord termenele de execuție necesare reparării porțiunii de drum județean afectat.
Pentru a preîntâmpina evenimente de acest gen, s-a constituit o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Consiliului Județean și ai constructorului care va monitoriza modul de exploatare și întreținere a drumului județean amintit.
Conducerea Consiliului Județean Hunedoara își afirmă încă o dată disponibilitatea pentru rezolvarea unor situații de această natură, insistând asupra faptului că cetățenii pot sesiza orice aspect în legătură cu buna circulație pe drumurile județene la telefonul permanent al instituției 0254 212 832, număr cu tarif normal, apelabil din orice rețea, 24 de ore din 24.

Biroul de presă al Consiliului judeţean Hunedoara