Magistraţii l-au lăsat liber, iar acum verifică dacă măsura e legală

     Codruţ Măturar Norocel, tânărul care anul trecut, în Joia Mare, a omorât cu bolidul săi doi oameni care vroiau să traverseze strada, a scăpat de arestul la domiciliu. Magistraţii de la Curtea de Apel au stabilit măsura controlului judiciar, însă acum verifică dacă măsura este legală şi temeinică.

norocel

Instanţa de fond l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, dar Măturar Codruţ Norocel a contesat sentinţa, dosarul fiind pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. La finele lunii iunie, magistraţii de aici au decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar şi i-au dat voie să circule oriunde în ţară. „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul M.C.N. trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Biroul de supraveghere judiciară din cadrul Inspectorului Judeţean de Poliţie Hunedoara ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 al. 2 C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte și următoarele obligaţii: a) să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; i) să nu conducă autovehicule”, este decizia judecătorilor. În 16 iulie, însă, aceiaşi magistraţi au hotărât totuşi să verifice dacă măsura luată faţă de Măturar este legală şi temeinică şi au amânat cauza pentru data de 6 august.

Codruţ Norocel Măturar este teribilistul cu BMW, care anul trecut, în luna aprilie, a ucis, cu maşina, doi oameni. Judecătorii de la Petroşani au dispus condamnarea lui la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru ucidere din culpă. Deasemenea, magistraţii au decis că inculpatul nu va mai avea voie să conducă timp de trei ani nici un fel de vehicul, iar urmaşii victimelor vor primi despăgubiri materiale cât şi morale din partea societăţii de asigurare la care acesta avea încheiată. În data de 17 aprilie 2014, chiar în Joia Mare, Măturar a trecut cu BMW-ul său peste doi oameni care traversau reguamentar strada pe o trecere de pietoni din Petroşani, aşa cum s-a precizat la momentul respectiv. Una din cele două victime ale cumplitului accident rutier era mama micului Fabiani Prcsina, de la Şcoala Gimnazială „I.G.Duca” din Petroşani, unul din marile talente pianistice ale ţării noastre, aşa cum spun profesorii despre el, iar premiile obţinute atestă din plin acest lucru. Copilul o avea ca sprijin părintesc doar pe mama sa, dar Norocel i-a răpit-o de lângă el mult prea devreme. Făptuitorul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi a fost condamnat de instanţa pe fond.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]