“Premianții fără premii”/ Un tânăr polițist curajos , Marian Godină

De ce este un premiant? În primul rând pentru curaj.  Și pentru că a schimbat percepții și mentalități. Este din generația noastră, cei care petrecem destul de mult timp în fața (sau în spatele) tastaturii. Și ne-a arătat că mitul polițistului rigid și aflat în lumea lui e pe cale să se destrame.

COPERTA copy (1)

Ne-a arătat că se poate și altfel și, contrar majorității opiniilor, polițiștii nu sunt, în general, sperietori.

A avut curaj să scrie. Și scrie bine. Și mii de oameni așteaptă să mai scrie câte ceva în fiecare săptămână. Să-l citească și, la următoarea întâlnire cu vreun polițist, zâmbetul să ia locul crispării.

E brașovean, dar a devenit personaj național. E tânăr și vrea să scrie o carte. E polițist pentru că așa a vrut și, probabil, așa va rămâne. Are umor, are fler și este implicat în munca lui. Fapul că l-ai citit „pe net” și ai senzația că-l cunoști deja, nu te scutește de consecințele încălcării legii. A rezistat tăvălugului presei care ar fi vrut să-l transforme în vedetă de can-can peste noapte și a rămas el, Marian Godină, polițist la circulație din Brașov.

afis outdoor MG 01Este născut în 7 septembrie 1986 în Brașov. „LSN-ist”, adică absolvent al Colegiului Național de Științele Naturii „Emil Racoviță”. Oarecum, tot timpul a fost pasionat de limba română. Dovada o face nota 9.80 obținută la proba scrisă de limba română a bacalaureatului. Putea fi 10, dar s-a încurcat în a alege „poeme” sau „poemuri”. A pierdut cele 20 de sutimi… A luat bac-ul cu 9.07.

După liceu a ales Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. E musai să-i citiți „memoriile” de acolo pe blogul personal. Acum e agent șef adjunct de poliție la Biroul Rutier Brașov.

Merge la sală, joacă fotbal, nu pierde vremea și scrie.

Pentru tot ce a făcut și va mai face și, mai ales pentru curaj, vă puteți întâlni cu el sâmbătă, 10 octombrie, în Deva, să-i spuneți dacă și cum v-a inspirat și să-i strângeți mâna. Este premiantul ediției cu numărul 81.

„Trebuie să recunosc, spre rușinea mea, că nu auzisem despre campania Premianții fără premii, până în momentul în care am fost invitat de către organizatori. Înainte de a da un răspuns, m-am documentat despre această campanie, și pe măsură ce aflam mai multe lucruri despre “Premianții fără premii”, mă simțeam tot mai onorat că ma voi număra și eu printre premianții acelei festivități. Așadar, am acceptat fără să stau pe gânduri și nu mă pot simți altfel, decât emoționat și deosebit de onorat că organizatorii acestei campanii, devenită un adevărat fenomen, m-au ales și pe mine să mă număr printre premianți”, ne-a mărturisi Marian Godină.

 Pentru exemplul oferit, pentru tot ce reprezintă omul și profesionistul Marian Godină vă propunem să ne întâlnim cu acest om și să-i spunem că suntem mândri de el. Sâmbătă, 10 octombrie 2015, ora 11.00, Marian Godină vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

[slideshow_deploy id=’17217′]