Mama care şi-a aruncat pruncul la gunoi, sărbători în libertate

Magistraţii Judecătoriei Gherla au admis cererea înaintată de Cecilia Vormair cu privire la liberarea condiţionată, după ce şi comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla a fost de acord că tânăra a îndeplinit toate condiţiile pentru a ieşi din penitenciar înainte de executarea în întregime a condamnării, iar procurorii nu au contestat decizia.

MAMA COPIL ABANDONAT (5)

Tânăra a fost acuzată de tentativă de omor şi condamnată de Tribunalul Hunedoara, la şase ani de închisoare şi cinci ani interzicerea drepturilor civile. Curtea de Apel Alba Iulia a luat în calcul circumstanţele atenuante şi a redus pedeapsa de la şase ani la patru ani, iar cea complementară de la cinci ani la doi ani. Cum o parte însemnată din pedeapsă a fost deja executată şi comportamentul femeii în penitenciar a fost unul bun, tânăra îşi face sărbătorile în libertate.

Cecicila Vormair şi-a abandonat bebeluşul la un container de gunoi din spatele blocului în care locuia, imediat după ce l-a născut, iar micuţul a fost salvat de către un gunoier. Când a ajuns la spital, bebeluşul avea o temperatură de doar 30 de grade Celsius. Copilul a fost aruncat pur şi simplu în container, după cum, femeia le-a arătat anchetatorilor la reconstituire, iar acest lucru i-a determinat pe procurori să schimbe încadrarea juridică a faptei din „punerea în pericol a unei persoane care nu se poate apăra” în „tentativă de omor”. Mama băieţelului le-a mai spus anchetatorilor că a vrut să scape de prunc de teamă ca iubitul ei să nu o părăsească.

[slideshow_deploy id=’19869′]