Juristul Primăriei Petrila acuzat că susţine, din interes, afacerile cu taxiuri

Juristul Primăriei Petrila este acuzat că are interes direct în afacerea taxiurilor, care circulă, în multe cazuri în regim de maxi – taxi. Reamintim că aceasta este principala problemă reclamată de firma de transport în comun ZMK, care şi-a retras microbuzele de pe traseul Petroşani – Petrila.
 pizap.com14533094292071
De precizat că doar pe raza Petrilei sunt aprobate 90 de autorizaţii de taxi, ajunge direct în sediul administraţiei publice locale.
  Gabriel Lungu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a scris pe pagina sa de Facebook culisele acestui scandal fără precedent în transportul local de persoane din Valea Jiului. Un jurist al Primariei Petrila din judetul Hunedoara este, zic unii, administratorul unei firme de taxiuri ce detine monopolul pe raza localitatii. Din aceasta cauza nu merg nici masinile maxi-taxi”, scrie Gabriel Lungu cu subiect şi predicat.
Şi ce credeţi? Primarul oraşului, Ilie Păducel, ştie despre acest subiect, însă a precizat că juristul respectiv a renunţat la funcţia de administrator al firmei de taxi în momentul în care s-a angajat la primărie. „Eu ştiu că juristul primăriei a fost administrator al unei societăţi de taxi, care avea 3 sau 4 maşini. De când lucrează la primărie, eu ştiu că nu mai este administrator. Nu ştiu dacă mai are societatea sau dacă mai funcţionează. Este vorba despre Stroe Daniel”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
 
Între timp, taximetriştii incriminaţi că circulă ilegal în regim de taxi şi fură din staţii clienţii maxi-taxiurilor, fără ca autorităţile competente să intervină şi să rezolve problema, şi-au intrat în pâine din plin. De luni, de când maxi – taxiurile au fost retrase de pe traseu de ZMK, firma care a câştigat licenţa licitată de Consiliul Judeţean Hunedoara, taxiurile fac transport public local şi asta cu aprobarea primăriei şi sub supravegherea poliţiei locale. Pentru elevii care fac naveta, de miercuri edilii au asigurat transportul cu cele două microbuze şcolare din dotare, atât la dus, cât şi la întors,a precizat primarul Ilie Păducel.
Reamintimcă, de luni, ZMK şi-a depus licenţa pentru traseul Petrila –Petroşani, decizia fiind luată, în principal, din cauza taximetriştilor autorizaţi în număr foarte mare, care circulă, în multe cazuri, ilegal în regim de maxi-taxi şi le fură clienţii din staţii.