„CUMINTENIA PAMANTULUI” VA APARTINE STATULUI ROMAN

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat miercuri pe un cont de socializare ca propietarii operei lui Constantin Brancusi „Cumintenia Pamantului” au acceptat oferta deachizitie propusa de comisia de negociere. Astfel, statul roman va intra din nou in posesia operei pentru 11 milioane de euro.

„Proprietarii „Cuminteniei Pamantului”, lucrarea lui Constantin Brancusi, au acceptat oferta de achizitie propusa de comisia de negociere mandatata de Guvernul Romaniei pe care am condus-o, in valoare de 11 milioane de euro. Din aceasta suma, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul ei, Ministerul Culturii va lansa o subscriptie publica nationala. Detaliile campaniei de subscriptie vor fi anuntate in perioada urmatoare”, a anuntat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

„Cumintenia Pamantului” a fost realizata in anul 1907 si marcheaza cea mai apreciata perioada de creatie a sculptorului roman Constantin Brancusi, alaturi de opere precum „Sarutul” si „Rugaciunea”.

 

[slideshow_deploy id=’27028′]

 



« (Știre anterioară)