Pelerinaj “Anul Milostivirii Divine” Alba Iulia la care au participat sute de credincioși din Valea Jiului

Pe data de 3 aprilie 2016,  a avut loc un pelerinaj la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail  din Alba Iulia, cu ocazia Anului Jubiliar al Milostivirii Divine.

Catedrala-Romano-Catolica

La acest eveniment a participat un număr de 400 de persoane de diferite confesiuni religioase, enoriași  din  localitățile Vulcan, Aninoasa, Petroșani, Petrila și Lonea, veniți pentru a primii spiritual milostivirea Divină.

Părintele rector Ft. Korom Imre – György a făcut o prezentare succintă a catedralei și a istoriei orașului Alba Iulia. Este o senzație deosebită să te afli în tumultul istoriei, să descoperi o frumusețe specială a lăcașului de cult ce numără peste o mie de ani, lucrările de restaurare recente punând în valoare acest vestigiu extraordinar.

Prezentarea a fost urmată de o slujbă religioasă deosebită. Enoriașii au pătruns în lăcașul de cult prin poarta Milostivirii Divine, iar ceremonia religioasă a fost celebrată de părintele Varga Rezső, unul din preoții de suflet ai comunității din Petroșani și nu numai. Au concelebrat părintele paroh al comunității noastre Msgr. Szász János, părintele rector Korom Imre-György, părintele paroh al comunității din Vulcan, Voiculescu Cristian, părintele paroh al comunităților Petrila și Lonea, Dávid Zoltán și părintele capelan Ruști Alexandru.

La sfărșitul ceremoniei religioase pelerinii s-au rugat pentru bucuria cerească a Arhiepiscopului Ardealului, Márton Áron după care  au închinat un pahar de vin bisericesc, pentru sărbătorirea unei zile extraordinare.

Programul a continuat prin vizitarea cetății Alba Carolina, încărcată de mii de ani de istorie. Recentele lucrări de reamenajare au dat roade, astfel am putut întâlni persoane de toate vârstele în plimbare printre zidurile cetății. Cerul însorit a sporit senzația de beatitudine ce ne-a însoțit întreaga zi.

Pelerinajul a fost organizat de părintele Msgr. Szász János și Parohia Romano-Catolică din Petroșani.

Pelerinii au încheiat ziua spirituală cu  o rugăciune de mulțumire Lui Dumnezeu pentru o zi extraordinară.

[slideshow_deploy id=’20328′]