Ministerul Energiei: ”Procesul de racordare a localităților la rețeaua de gaze a fost deblocat”

Ministerul Energiei anunță că a fost deblocat procesul de extindere a rețelelor de distribuție de gaze către localitățile unde nu există acest serviciu, se arată într-un comunicat al instituției, remis, vineri, AGERPRES.

Mai exact, Guvernul a aprobat recent o ordonanță de urgență care modifică legea achizițiilor publice, astfel încât să fie eliminat un articol care bloca procesul de concesionare a serviciului de distribuție de gaze.

Potrivit legislației actuale, dacă doresc racordarea unei localități la sistemul de distribuție al gazelor, autoritățile locale trebuie să solicite acest lucru Ministerului Energiei, care întocmește studii de fezabilitate și demarează licitațiile la care ar trebui să răspundă distribuitorii de gaze interesați să-și extindă rețeaua spre acea zonă.

În prezent, există în derulare în diverse stadii un număr de 204 de contracte de concesiune, care nu puteau fi finalizate din cauza articolului din legea achizițiilor care a fost eliminat de Guvern.

”Clarificările aduse legislației în domeniu sunt un pas esențial în procesul de extindere a accesului populației la serviciul de distribuție a gazelor naturale. Practic, de acum încolo, vom putea soluționa mult mai rapid cererile autorităților locale privind racordarea la acest serviciu. Este timpul ca locuitorii României să aibă în număr cât mai mare acces la serviciul de furnizare a gazelor naturale, mai ales că România este foarte aproape de momentul în care va deveni o forță în regiune în ceea ce privește exploatarea și comercializarea acestei resurse”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, citat în comunicat.

agerpres.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]