Artiștii Văii Jiului pe simezele galeriei de artă din Lupeni

Odată ce toate restricțiile din perioada de pandemie au fost ridicate, în mod firesc apetitul oamenilor pentru evenimentele culturale este într-o continuă creștere. În acest context, al revenirii la normalitate, se înscrie și evenimentul expozițional pe care-l propune iubitorilor de artă plastică din Valea Jiului, singura galerie publică de artă plastică din Valea Jiului.

Astfel, într-o expoziție eveniment care va fi vernisată joi, 17 martie 2022, de la ora 17,00 la Galeria de artă ”Iosif Tellmann”, publicul iubitor de artă este invitat la o reîntâlnire cu cei mai titrați artiști plastici ai momentului din regiunea Văii Jiului, invitați să-și expună aici cele mai recente creații. Potrivit curatorului Galeriei de artă din Lupeni, Antoaneta Duban, pe simeze se vor regăsi lucrări semnate de artiști remarcabili precum: Dănuț Mihai Ban, Eugen Bencău, Petru Birău, Grigore Tiberiu Boșneag, Daniel Bocșe, Simonel Bucur, Adrian Cerchez, Cipriana Chința, Radu Chința, Ioan Gal, Robert Humel, Francisca Humel, Ana Iancu, Adina Iuliana Ion, Natalia Kovacs, Andreea Oatu, Sorin Oprea, Ludovic Matyas, Lili Rub, Mădălina Enea Trofin, Adriana Șimon Marinică, Alexandru Tencariu, Mirela Vișan și Petru Zmed.

”Este o primă expoziție pe care o organizăm în perioada post-pandemică, iar pentru aceasta am optat să aducem în atenția publicului o expoziție colectivă a artiștilor plastici din Valea Jiului, în dorința firească de a marca astfel și o reîntâlnire cu aceștia. Mă bucur să transmit din nou, inclusiv prin intermediul dumneavoastră, că participarea publicului la vernisajul expozițional și, în zilele următoare, la vizionarea lucrărilor expuse, este gratuită și binevenită pentru toți cei interesați. Fără limite și fără restricții !”, a declarat Antoaneta Duban, vicepreședinte al Asociației Culturale ”Iosif Tellmann” în administrarea căreia să află galeria de artă de la Lupeni.

Evenimentul expozițional, intitulat chiar ”ARTiștii din Valea Jiului” este organizat de Asociația Culturală ”Iosif Tellmann”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni.