Pârtiile din Austria sunt pline de români! Boicotul, ca „o ploaie de vară”!

În luna decembrie, mulți români au anunțat pe rețelele de socializare că și-au anulat rezervările pentru vacanțele de iarnă pe care urmau să le petreacă în Austria, țară care a votat împotriva intrării României în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2023.

Unii au postat dovada anulării rezervării și au spus că pot merge și în alte țări la schi, inclusiv în munții noștri, alții au fost de părere că nu are rost să renunțe la confortul din stațiunile austriece.

Totuși, câteva săptămâni mai târziu, pârtiile din Austria sunt pline de români, după cum a anunțat un turist într-o postare pe Facebook.”Ischgl astăzi, plin de români, deci faza cu Schengen a ținut cât o ploaie de vară! Noi ne bucurăm de zăpadă, nu facem politică și așa va sfătuim și pe voi”, a scris românul pe Grupul schiorilor.

 

„Spor la cozile de la Nădlac!”

În comentarii, părerile sunt împărțite. Unii au ales alte destinații, alții nu au renunțat la vacanțele în Austria.”Toată Europa plânge că nu este zăpadă dar după cum văd acolo este.””Spor la cozile de la Nădlac!”

„Ideea e că, în mod absolut întâmplător, pe grup s-au înmulțit în ultima vreme postările despre stațiuni din Austria! Prietene, austriecii trebuie să se hotărască dacă sunt deschiși sau închiși!

Nu se poate să fie deschiși doar pentru turism și închiși pentru refugiați! Cum nici noi nu putem fi deschiși doar pentru băncile lor și închiși când vrem să ieșim din țară (că să le dăm bani în turism, zic). Voi mergeți, eu zic pas!”

„Nu înțeleg rostul unor astfel de postări (cu referire la situația Schengen) fiecare schiază unde dorește!””Absolut! Doar că, faptul că se înmulțesc „reclamele” la Austria mă face să cred că, puțini români câți au renunțat la schiatul în Austria, totuși au produs o scădere semnificativă a încasărilor în turism. Să-l voteze în continuare pe flăcău și partidul lui!”

„În România nu există mândrie națională”

„Mai bine stai o oră la coadă la vamă (deși nu se stă atât), decât să stai pe „domeniile” de schi din România câte jumate de oră la fiecare urcare în instalații, apoi să coborî o pârtiuță de 1 km… sincer.””În România nu există mândrie națională, de fapt priviți istoria numai trădări și lașitate.””Personal cunosc destui care s-au orientat către alte destinații (îndeosebi Italia) din cauza situației create de Austria și bine au făcut din punctul meu de vedere. Deși unii încearcă să transforme discuțiile astea în schi în România vs schi în Austria mai sunt destule alte variante de schi pentru care nu trebuie să-ți compromiți demnitatea națională… Asta pentru cei care o au, bineînțeles.”

„Și eu merg în Austria în februarie. Nu ține cont de naționaliștii din Ro care scriu pe aici.””În ideea asta, că „ne bucurăm de zăpadă, nu facem politică”, nici la vot nu mai mergem, noi ne bucurăm Duminică de biserica, nu facem politică, ar putea spune unii. Și în Italia e foarte frumos și multă zăpadă.””Normal că cei care sunt fani schiat în Austria, nu vor renunța să meargă acolo pe motiv că România nu intră în Schengen. Este timpul tău liber și îl petreci unde vrei.”

sursă: ziare.com