Teste antidrog, în școli, pentru elevii care „manifestă vizibil” comportament caracteristic consumului de droguri. Anunțul ministrului de Interne

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a anunțat, în cursul zilei de luni, în urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului, referitor la accidentul din stațiunea 2 mai, analiza posibilității testării antidrog a elevilor de către personal medical, în cazul în care manifestă comportament caracteristic consumului de droguri. Testarea va putea fi realizată doar cu acordul părinților.

Cătălin Predoiu a anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară 2023-2024.

Predoi a spus că a stabilit întâlniri la mai multe ministere, inclusiv la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Familiei și Ministerul Muncii, dar și cu departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli.

Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a spus el.

Ministrul a mai menţionat „analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Sursa: digi24.ro